Adófórum

Adózási és számviteli információk

Megszűnt EV adóbev.bevétel nélkül

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: joci55 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Nagyon fontos kérdésben kérném a segítségeteket! 40.órás EV ,2008.08.hóban megszüntettem a vállalkozásomat. Bevételem nem volt, kiadásom (fűtés,vill.), valamint időarányos écsi. Kezdő vállalkozásként Áfás voltam, majd ebből kiléptem. Van egy épületem, aminek elszámoltam az écsi-ét.

Az épület piaci értékének megfelelő áfát  a 0865-ös áfa bevalláson elkészítettem,igaz,hogy most!!

Kérdésem, mit kell a 0853-as bevalláson tennem? 2007-ben veszteségem keletkezett,amit szerepeltettem a 0753-15-03-as bevalláson. Az épülettel van-e valami bevallási kötelezettségem, vagy adjam be a 0853-ast nullásan,de akkor a 0853-13-01 409.sorba milyen számot írjak. Milyen nyomtatványokat kell kitöltenem Várom a segítségeteket!!!! köszi

joci55

HozzászólásSzerző: melcsi62 » vas. máj. 17, 2009 8:48 am

Szia!  Nem igazán látom át a dolgot...  " Kezdő vállalkozáskétn ÁFÁ-s voltam, majd kiléptem. Van egy épületem...."

Javaslom tanulmányozd az SZJA tv. ev-re vonatkozó, főleg amegszűnéskor bevételnek minősülő,  valamint az értékcsökkenéses dolgot is... Hiszen nem mindegy, hogy pld-ul az az ingatlan kizárólag üzleti célú volt-e, mikor volt beszerezve, volt-e rá ÁFA visszaigénylés...., aztán 2008-ban egyáltalán nincs bevétel, de vannak költségek a bevételszerző tevékenységgel kapcsolatosan....

SZJA tv. 10.sz. mell. I-II.  Lehetnek olyan egyösszegben elszámolt tárgyieszközeit,  valamint lehetnek készleteid, stb., amit a megszűnéskor ilyen-olyan mértékben bevételnek kell tekinteni...

Szerintem kérjél hozzáértőtől konkrét segítséget valakitől, aki megnézi a vállalkozós dolgaidat..,  Üdv.

melcsi62

Vissza: Egyéni vállalkozók