Adófórum

Adózási és számviteli információk

Munkaszerződés 3 példányban

Ellenőrzés

Munkaszerződés 3 példányban

HozzászólásSzerző: SZESZE » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Úgy látszik ma semmi nem akar összejönni nekem!

Munkaügyi ellenőrzés volt az egyik könyvelt cégemnél! Az ellenőrök felvetették,hogy a munkaszerződés hiányos, mivel nincs ráírva hogy ez a munkaszerződés 3 példányban készült, 1 példány a dolgozóé, 1 példány a munkahely, 1 példány a könyvelőé! Valamint azt,hogy a munkaköri leírás, a tájékoztatóban van rögzítva, igaz, ogy nem több oldalas mint régen volt, de megvan! Ezt is kifogásolták,hogy külön kell, nem lehet a tájékoztatóban!

Lehet hogy igazuk van, de én még soha nem hallottam,hogy rákellene írni! Nálatok rávan írva?

Köszi ha válaszoltok!

Üdv. SZESZE

 

SZESZE
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Munkaszerződés 3 példányban

HozzászólásSzerző: Munkaügyi_Szaktanácsadó1 » pén. máj. 15, 2009 1:04 pm

A munkaügyi felügyelő kollégák csak azt követelhetik meg, amit a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. tv. előír, márpedig azt nem mondja, hogy hány példányban kell elkészíteni a dokumentumokat! Abban látatlanul is biztos vagyok, hogy ezt nem írták bele a jegyzőkönyvbe, csak tanácsként hangzott el jegyzőkönyvön kívül. Tanácsként OK, de nem írja elő semmi!

Tájékoztatót ki kell adni írásban a belépéstől számított 30 napon belül, az Mt. 76.§ (7) bek. meghatározott tartalommal. Munkaköri leírásról nem tesz említést a Munka Törvénykönyve, vagyis nem kötelező. DE! Azt kimondja a jogszabály, hogy a belépéstől számított 30 napon belül írásban is tájékoztatni kell, a munkafeladatokról, illetve arról, hogy a munkakör betöltése milyen végzettséget igényel.

Összegezve, tényleg jobb, ha ráírod, kinek hány példány, jobb ha a munkaköri leírás külön dokumentum, de hangsúlyozom mindennek a gyakorlat szempontjából van jelentősége, jogszabály ezeket nem írja elő, csak annyit amit leírtam!

 

Munkaügyi_Szaktanácsadó1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am

Munkaszerződés 3 példányban

HozzászólásSzerző: SZESZE » pén. máj. 15, 2009 4:18 pm

Szia!

 

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, kicsit megnyugtattál, hogy azért nem vagyok nagyon béna!

Amiket itt felsoroltál minden benne van a munkaszerződésben, valamint a tájékoztatót én egyszerre készítem el a munkaszerződéssel, és a munkaköri jegyzéket is! Igaz nem több oldal, a fontosabb dolgok benne vannak, még a munkavédelmi oktatás is szerepel a munkaszerződésben! Lehet hogy tanács volt, akkor biztosan,hiszen Ők azért szakemberek, de az üzletvezető már így adta elő nekem! Tudod bocsánatot kérek, de a munkaszerződés alján ott van,hogy készült 2 példányban! Eddig, de ezután három példányban fogom kinyomtatni! Azt az előbb nem írtam,hogy kérik még a T1041-et a bejelentőt és az APEH-os nyugtát még a munkaszerződés mellé! Biztosan akkor ez is így jó, hiszen látják,hogy a dolgozó bejelentése időben megtörtént. A munkaköri leírást azért írom bele a munkaszerződésbe, mert a vállalkozó - nagyon ritka kivétel - aki ezután elkészíti azt! Ha ellenőrzés van, akkor legalább benne van, még ha nem is felel meg az előírásoknak.

Mégegyszer köszönöm a segítségedet!

Üdv. SZESZE

SZESZE
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Munkaszerződés 3 példányban

HozzászólásSzerző: apóca » szomb. máj. 16, 2009 9:48 am

A dolgozó a munkáltatónál maradt munkaszerződésen nem írta alá, hogy egy példányt átvettem? Ma már nem indigóval készülnek az iratok, így  -szerintem-  teljesen mindegy, hogy hanyadik példányt kapta a dolgozó.

apóca
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:23 am


Vissza: Ellenőrzés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron