Adófórum

Adózási és számviteli információk

közzétételi díj visszaigénylése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: DerStauner » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Jóhiszeműen előre befizettettem a céggel a 10.000 Ft-os közzétételi díjat, bízva abban, hogy a drága könyvvizsgálók végeznek a munkával, és még papíron beadhatom a beszámolót. Azonban átcsúsztam az elektronikus beadásra. Ok, no problem, elolvastam, hogy kell, tiszta egyértelmű, stb. Viszont most a feleslegesen befizetett 10.000 Ft-ot kérném vissza. Amit ugye vissza is lehet, és a 0613543019-es telefonszámon meg is mondják, hogyan, ha nem lenne állandóan foglalt.

Szóval most titeket kérdezlek, hogy tudja-e valaki, hogy a visszaigénylésnek mi a menete?

Annyira már rájöttem, hogy a céginformációs szolgálathoz kell fordulni, ami papíralapú igazolást állít ki, és ezzel mehetek az aktuális illeték-RIG-be.

De ez sem biztos, hogy így van.

Egyébként ahelyett, hogy egy telefonszámot odabiggyesztettek, igazán le is írhatták volna röviden a menetét.

DerStauner

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » szomb. máj. 02, 2009 3:39 pm

.

gyorkosolga

HozzászólásSzerző: DerStauner » szomb. máj. 02, 2009 4:52 pm

igen, ezt már én is olvastam, csak a vicc az egészben az, hogy a közzétételi díjat ide utaltattam:

10032000-01483305
 és ez a számlaszám nem passzol a fenti formátumba. 
 de a lényeg: akkor csak írjak egy levelet az illetékes cégbíróságnak, hogy az utalás ekkor és ekkor megtörtént 
(esetleg bankkivonatmásolatot is mellékelnék), és akkor állítanak ki egy igazolást, 
hogy ezt nem használták fel, amit meg postán elküldök az illetékes RIG-nek?  

DerStauner

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » szomb. máj. 02, 2009 5:12 pm

.

gyorkosolga

Vissza: Adatszolgáltatás