Sziasztok!
Köszönöm SzJuli a kimerítő választ, pontosan erre voltam kíváncsi. Igen, a Coca-Coláról van szó. Azóta persze én is kutakodtam a témában, kicsi okosabb lettem. De hogy mennyi minden van fent a neten a témáról.....elég volt átolvasni. Sajna még régi írások is vannak, rá kellett jönni közben, hogy nem minden igaz. Tehát a Coca felől megnyugodtam, ugyani nála nem arról van szó, hogy átvállalják, hanem arról, hogy "megforgatják" az árut, hát az ő dolguk, a lényeg, hogy nyilatkoznak arról, hogy mi már nem vagyunk az első továbbforgalmazó vevők. Ámen.
Csomagolás: kizárólag olyan nagykertől van beszerezve, mely minden egyes számláján nyilatkozik arról, hogy a termékdíj alól mentesek( a termékek)," mivel a hasznosítási díj az Öko-Pannon Kht hasznosítást koordinálü szervezetnek, valamint az ezen felül fennmaradó termékdíj (0Ft) megfizetésre került" . Hát nem pontos, az tény, de a vállalkozót sem ejtették a fejére, oka van annak, hogy csak onnan vásárol tasakot, papírt, reklámtáskát, stb. Engem ugyan nem nyugtat meg a dolog, de a vállalkozó tartja érte a hátát, hát legyen. Illetve tervezem felhívni őket, hogy ugyan pontosítsák már a szöveget, ha már ilyen nagyon meg akarják tartani a vevőiket.
Találtam viszont bevallani-valót, a bortermelőket. Nekik is van "írás" minden számlán, de nem igazán pontos, illetve én csak azt veszem ki belőle - mivel most már ismerem a nyilatkozatok szövegeit -, hogy a saját kötelezettségeikről nyilatkoznak. Amíg más írást nem látok, bevalljuk szépen.
Gerine megjegyzésétől viszont megijedtem. Ezek szerint az átvállalt csomagolóanyagokat is nyilván kellene tartani, kóddal szépen bevallani, majd - általam még nem ismert módon - " a mentesség oszlopát kitöltve" lenullázni. Hát ez nincs meg.
(Opsz, még egy pár számla az áfához.......hááát, tulajdonképpen még időben)Na mentem.
Üdv: Edit