Adófórum

Adózási és számviteli információk

0908 javítása

Elektronikus bevallás

0908 javítása

HozzászólásSzerző: kispiktorbt » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Nem tudom, hogy Mazsi merre van ( mert ez ügyb en már vele leveleztem) de nagyon megköszönöm bárki segítségét a következő problámára:

2009 január havi bevalláson az egyik részfoglalkozású dolgozónál nem jelöltem be az adójóváírást, ezért hibaüzenetet kaptam. Elküldtem a javítást (igaz csak a problámás dolgozóra) és jelöltem a H betűt, és a 0908A nyomtatványon az  adóhatóság által hibásnak minősített bevallás vonalkódja négyzeekbe  a hibaüzenetes levél (telefonszám alatti) Bevallás vonalkód számát írtam-

MAZSI elmondta, hogy a H betű nem kell, mert ezt a hibás bevallást még nem dolgozták fel, tehát nincs mit javítani.

A következő javítást elküldtem minden dolgzóval, H nélkül, s mivel a levélen az állt, hogy a javító bizonlatz vonalküdja? nem szerepelhet, és mindíg a kiértesített hibás bevallás vonalküdját? szükdéges feltüntetni, az új bevallás pótláson a cim feletti valódi vonalkód alatti(iktatószámmal) megegyező számokat írtam.

Ma megérkezett az újabb hibaüzenet a következő szöveggel: F009 Javító bizon ylat formai hibás! Kiegészítő információ: Nem létezik a javított bizonylat! Javitott:... és itt az iktaatószámmal egyező valódi vonalkód számát írtam b e. (tegnap)

Ma megérkezett az újabb hibaüzenet a következő szöveggel:

F009 Javító bizonylat formai hibás Kiegészítő információ:Javító bizonylat nem javítható, javítani csak alap, helyesbítő, vagy önreviziós bizonylatot lehet. Az új javító bizonylatot a javítani kivánt alap, helyesbítő, vagy önreviziós bizonylat vonalkódjával küldje be.

Na könyörgöm, valaki segÍtsen már nekem, hogy végre megtanuljam, hogy milyen vonalkóddal, milen számmal lássam el az ismételten beadandó januári nyomtatv ányt, talán az első izben elkészített bevallás lementett kr. számával? Az alapbevallásnak nmincs vonalkódja. S melyik vonalkód kell, mert egy istenadta levélen van egy a szövegben, és egy a vonalak alatt, ami uganaz, mint az iktatószám. Ez téboly, ezért kérem a segítséget.

Köszönöm Ági

kispiktorbt
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:18 am

0908 javítása

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szomb. ápr. 18, 2009 5:26 pm

Szia Ági!  Türelem.... !!!!

Véleményem: Mindig a LEGELSŐ bevallást kell javítani, azaz a  legelső "javító vonalkóddal". (ha esteleg közben egy hibás Javítást küldtél be, akkor is  MINDIG az Elsőre kell hivatkozni,)

Talán egy kicsit "korán" javítottál másodszorra!    "Pihentetni " /várni kell, nem fognak megbünteni.

Én a saját cégem "első" 08-as bevallását 3x járattam meg. A második  hibás javítás után személyesen bementem a megyei Apeh-hoz, hogy ugyan mondják már meg mit kell tennem, hogy jó legyen a bevallás?  Azt mondták "várjak" egy pár napot, és majd hivatkozzak az első JAVÍTÓ VONALKÓDRA.   Így sikerült a JÓL 3. bevallás .

Azért várdd meg MAZSI  tanácsát és véleményét, biztosan fog jelentkezni de lehet csak az "Áfa után".   Üdv:Napraforgó

 

 

 

 

 

 

Napraforgó
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

0908 javítása

HozzászólásSzerző: palmika » szomb. ápr. 18, 2009 5:43 pm

Szia,

Én a bevallás vonalkodot írtam be, nekem az azonosítószám alatt volt Baloldalt ezek voltak:

Iktatószám:....

Azonosító szám:.........

BEvallás vomnalkód:..............(ezzel működött)

Tárgy:........................

Ezenkívül javítottam a megtalált hibát, és a teljes bevallást újraküldtem.

Szerintem az első levélen szereplő bevallás vonalkódot írd be és javítsd ki a hibát.

Lehet, hogy töröltetni kéne a rossz javításokat. 

Üdv: palmika

palmika
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

0908 javítása

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szomb. ápr. 18, 2009 6:48 pm

Sziasztok!  Az előttem szólóaknak igazuk van.   Csináld meg a teljes adott havi bevallást  jól- tehát a teljeset küldeni kell. nem csak azét, vagy azokét, akivel gond volt...      .  Keresd meg a legelső értesítést, amit kaptál arra vonatkozón, hogy javítani kell a bevallást.  (mert ez az értesítés azt jelentette, hogy a bevallást nem dolgozták fel.. , amit ezt követően küldtél javításként, mivel nem jó hivatkozással (bevallás vonalkóddal) küldted, ezért " ezekkel meg nem tudtak mit kezdeni".. teheát ezek semmik) .  Amit ezen a legelső javítós értesítésen találsz 10 számjegyű vonalkódot, azt írd be  oda, legfelső sarok: hogy adóhatóság által hibásnak minősített bevallás vonalkódja.

nekem hála az égnek 2006-ban volt először és remélem utoljára ilyen javítós bulim, én is kiakadtam, mert más néven hívták azt a már nem tudom hány számjegyet a bevalláson, más néven hivatkozták meg a javításos értesítésben,.stb.. aztán kiderült, hogy a bár kód, az ami a valami.... most nem tudom milyen szöveggel küldik az értesítésben azt a számsort, amit végül is rá kell írni arra a bevallásra, amit most javítóként küldessz, de az biztos, hogy az első értesítésben szereplőt írd rá...   Ha lenne ez évi ilyen értesítésem konkrétabban tudnék segíteni. 

Ezen a bevalláson, amit most fogsz elküldeni a javításos vonalkódra hivatkozással, azon valóban nem jelölheted azt, hogy helyesbítés ,  mert nincs olyan feldolgozott bevallásod, amit helyesbíthetnél, vagy önellenőrizhetnél, mint adózó..  Egyenlőre javítottan kell elküldeni a bevallást, s ez lesz majd feldolgozva, mint alapbevallás.... / ha később ebben majd te találsz valami adókülönbözetet nem okozó hibát, akkor az már majd helyesbítés lesz, de azon meg nem szerepelhet majd javításra utaló bevallás vonalkód a jobb felső sarokban az "A" lapon. /  Üdv.

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

0908 javítása

HozzászólásSzerző: kispiktorbt » vas. ápr. 19, 2009 5:57 am

Sziasztok lányok, nagyon köszönöm a gyors, és segítő válaszokat, valób an nem kellett volna ilyen gyorsan a rendezést megtenni, ebből számomra most egy nagy káosz lett, ezért a kétségbeesésem. Mostmár csak az Áfa után kezdem javítani, remélem, hogy sikerrel.

Azért Melcsi válaszához még van kérdőjelem, ugyanis minden bevallási vonalkód 10 számjegyű. A fene egye meg azt a kódot, teljesen egyszerű lenne, ha az egyik csak 9 lenne, egy percig sem lenne kételyem. Pontosítsuk a vonalkód értelmét, ezért örültem, hogy feléfedeztem, hogy az igazi vonalkód száma egyezik az iktatószámmal, tehát nem ez kell, hanem a levélen az azonosító alatti "Bevallás vonalkód". Ha így van, akkor ezt megjegyzem végrfe, és az első felszólításon lévő adattal dolgozva elküldön az új javítást, amit azt hiszem teljesen újként elkészítek.

Köszi a válaszokat, üdv. Ági

kispiktorbt
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:18 am

0908 javítása

HozzászólásSzerző: nelkei@axelero.hu » kedd máj. 26, 2009 2:21 pm

Szia Ági!

Régen nekem is volt egyszer hasonló élményem. A végen úgy oldódott meg a kavarodás, hogy levélben visszavontam ill. töröltettem az összes javítást úgy, hogy leírtam a benyújtási időpontot, vonalkódot és nyomtatvány számát. Kis idő múlva pedig beadtam a helyesbítést úgy, mintha először adnám be. Üdv.

 

nelkei@axelero.hu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am


Vissza: Elektronikus bevallás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég

cron