Adófórum

Adózási és számviteli információk

munkahelyi étkeztetés

Juttatások, költségtérítések

munkahelyi étkeztetés

HozzászólásSzerző: nyildiko63 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Intézetünk a dolgozóinak munkahelyi étkeztetést biztosít természetbeni juttatásként. A dolgozók azokon a munkanapokon étkezhetnek a munkahelyen amikor munkát végeznek.Vannak megszakítás nélküli munkarendben dolgozók, ők kevesebb munkanap alatt dolgozzák le munkaidejüket, így nem egyformán részesednek a természetbeni juttatásban.A kérdésem az lenne, hogy eltérő lehet-e az étkezési juttatás,kell-e, és ha igen hogyan kell számlát készíteni a dolgozó felé,ha nem bérjegyzéken mutatom ki. Az intézetünk alanyi és áfa mentes.
nyildiko63
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

munkahelyi étkeztetés

HozzászólásSzerző: bcsilla27 » szer. feb. 20, 2008 1:08 pm

Kedves Ildikó! En hasonló helyzetet számfejtek, természetesen lehet kevesebb az ő részükre a munkahelyi étkezés. Szerintem ezt kiszámlázni nem kell feléjük ha nem fizetik meg az ellenértékét. Nálunk a bérjegyzéke adómentes természetbeni juttatásként szerepel, természetesen csak a törvényes mértékig. Ha a bérszámfejtésbe beteszed, akkor azt is elismreteted egyúttal vele, hogy megkapta. Szerintem ez a legegyszerűbb.
bcsilla27
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

munkahelyi étkeztetés

HozzászólásSzerző: nyildiko63 » szer. feb. 20, 2008 2:01 pm

Kedves Csilla! Köszönöm, hogy egyáltalán te válaszoltál, már azt hittem senki nem fog rá. A bérjegyzékre azért nem szeretnénk rátenni, hogy egymással ne hasonlítgassák, mert így is ez a problémájuk. A számla csak arra szolgálna, hogy ha ellenőrzést kapunk valahol szerepeljen, mert állítóleg apeh ellenőrízheti!? ( ez csak egy belső számla ) Ezt nekünk a könyvvizsgáló javasolta, hallottál már a fent leírtakról.
nyildiko63
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

munkahelyi étkeztetés

HozzászólásSzerző: bcsilla27 » szer. feb. 20, 2008 2:58 pm

Kedves Ildikó! Másik verzió, hogy egy ún jegyzéken aláíratni velük, ami egy belső számviteli bizonylat alapját szolgálná. Ebből csak a munkáltatónak lenne példánya a munkavállalónak nem. Én ún számlát nem állítanák ki csak az említett számviteli bizonylatot.
bcsilla27
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am


Vissza: Juttatások, költségtérítések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég