Oldal: 1 / 1

művelődési intézmény szolgáltatás

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: gáboranita

Sziasztok!

NONPROFITos téma (is): 

Kérlek segítsetek. Adómentes juttatásnak számít a kifizetők részéről ugyibár a művelődési intézményi szolgáltatás (Szja tv. 1.sz. mell. 8.6. pontja). Mi egy szakszervezet vagyunk, nonprofit szervezet, szeretnénk bevezetni ezt a szolgáltatást a közeljövőben tagjaink részére. Ugyan konkrét felsorolások vannak, hogy mit is lehet ebbe a kalapba belevenni (pl: könyvtári, levéltári szolgált, múzeumi szolgáltatás, színház, mozi, állat és növénykert...), csak éppen megint ezen juttatások bizonylatolásával, és nyilvántartásával nem vagyok tisztában.

Én úgy gondolom - mivel erről konkrétan megint semmit nem találtam -, hogy saját névre (szakszervezetünk nevére) kell hogy szóljon az a bizonyos mozijegy, vagy színházjegy, vagy belépő, stb..., majd hozza  a tag ezt az áfás számlát, és én kifizethetem neki egy kiadási pénztárbizonylattal aláíratva.

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ez vajon csak a szakszervezeti tagnak jár e, vagy - mint pl. a csekély értékű ajándéknál - közeli hozzátartozónak is? Tehát a bizonyos számla szólhat e 2-3 vagy akár több belépőről is (pl. család esetében)? És ez szabályosan kifizethető e a tag részére?

Van erre valami hivatalos "normálisabban" megfogalmazott szabály?

Üdv:Anita

 

 

 

 


művelődési intézmény szolgáltatás

HozzászólásElküldve: hétf. feb. 18, 2008 7:25 am
Szerző: kaloczy

Szia!

Szerintem az idézett jogszabályi hely nem arról szól,hogy kifizetheted a számlát, hanem arról, hogy ha ilyen szolgáltatást nyújtasz természetben, az akkor adómentes.

De kíváncsi lennék mások véleményére is.

Zsuzsa 


művelődési intézmény szolgáltatás

HozzászólásElküldve: szer. ápr. 09, 2008 12:12 pm
Szerző: starex

Ne foglalkozz a számlával. Adj az alkalmazottaknak kultúra utalványt. Így Ők ezzel tudnak jegyet stb. vásárolni. Pl. ha egy dolgozó kér 50.000 Ft értékben, akkor azt visz magával akit akar (családtag, barát, stb.) Benne van a 400.000 Ft-os kertben.