Kedves Mindenki!
Az év vége közeledtével néhány munkavállalónak a Főnök még szeretne vmi jutalmat adni. Néhánynak!
Cégünknél él a Cafetéria rendszer, ,mely kb 250e Ft/év/fő öszeget jelent, adómentes lehetőségek közül lehet választani.
Szeretném kérdezni, hogy lehetséges olyannak üdülési csekket adni adómentesen, aki a cafetéria keretéből erre nem fordított? Vagy, esetleg, ha az Ő nevén volt, akkor a családtag nevére kérhető (jutalomként?)?
Nem én csinálom a bérszámfejtést, munkaügyet, de én úgy gondoltam, hogy cafetéria rendszertől függetlenül, ha a 400 e Ft-os adómentes korlátba belefér, s még nem kért vki vmilyen adómentes lehetőséget (akár a 3*6550, egészségpénztár, étk.utalvány, kultúra utalvány, stb.) a keretből, akkor jutalomként adható még ezek közül.
Vagy, természetbenit csak úgy lehet, ha mindenki kapja egyszerre?
Mert ugye a cafetéria felépítésénél mindenkinek ugyanaz a kiszámítási mód, bár összeg nem teljesen, mert van egy, a bér 3%-ban figyelembe vehető rész.
A bérelszámolást és cafetériával foglalkozók szerint, épp amiatt, hogy cafetéria van, nem adhatok más adómentes juttatást. De számomra ez így akkor a 400e lehetőség elvesztését jelenti, s valahogy hihetetlen.
Remélem érthető a kérdés, a választ előre is köszönöm.
Üdv Ildi