Oldal: 1 / 1

Regisztrációs adó visszatérítés

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: sabina

Kedves Fórumtársak!

Tudtok-e már valamit a regisztárciós adó visszatérítés gyakorlati lebonyolításáról. Az ügyfeleket nagyon érdekli, segítség lenne, ha tudnám, hogy merre induljak el, törvény, kormányrendelet stb.

Előre is köszönöm

Kicsi


Regisztrációs adó visszatérítés

HozzászólásElküldve: szer. nov. 15, 2006 8:20 am
Szerző: Bartiiroda

Szia Kicsi!

Ugy tudom egy 2006.11.10-ei hírből hogy Veres János benyujtotta a parlamentnek, a regado visszatérítésének módját és feltételeit szabályzó törvényjavaslatot... SZoval sztem még nincs konkrétum ennek a lebonyolitásával kapcsolatban, előbb azt hiszem ezt a javaslatot el kell fogadni a parlamentnek és majd azután fogunk tisztán látni ebben az ügyben....

üdv: Barti


Regisztrációs adó visszatérítés

HozzászólásElküldve: szer. nov. 15, 2006 8:45 am
Szerző: sünci

Az én információim is egyeznek Bartiéival. Úgy tudom, hogy a regisztrációs adó részleges visszatérítéséről szóló törvényben tervezik szabályozni, de csak nemrég nyújtották be a tervezetet. Ezt elvileg el fogják fogadni még az idén.

Ezzel kapcsolatosan a következő cikket találtam a www.napigazdasag.hu -n (ami néhány részletet is tartalmaz a tervekre vonatkozóan), nov. 09-i dátummal:

"Regisztrációs adó

A NAPI Gazdaság értesülései szerint más adótörvényeket érintő döntések is születtek a tegnapi kormányülésen. Megszabták például az eljárásrendet az adó-visszatérítésnél. Ezt egy korábbi európai bírósági határozat alapozta meg, ahol az uniós normákkal ellentétesnek minősítették a csatlakozástól 2005 végéig érvényben volt regisztrációs adószabályt. Ebben az időszakban a külföldről behozott, használt személygépkocsi forgalomba helyezésekor fizetendő adóban nem vették figyelembe az értékarányosságot.
A visszatérítés mintegy 70 ezer adófizetőt érint, ők a korábban fizetett és az azóta hatályba lépett, az avultatással számoló adó különbözetét és annak kamatait visszakapják. Ehhez el kell fogadnia a parlamentnek a törvényjavaslatot, amire még az idén sor kerülhet. A törvény hatályba lépését követő hat hónapig lehetne benyújtani a kérelmeket ahhoz a vámhivatalhoz, amelyik az adót a forgalomba helyezéskor kivetette. Az eljárás költségmentes lesz. A visszatérítésre a regisztrációs adót megfizetők, illetve azok jogosultak, akikre az adót áthárították – például a kereskedő a vevőre.
Fontos, hogy csak a regadót tételesen tartalmazó számla birtokában utalják vissza az adókülönbözetet.
A visszatérítés összesen 8-10 milliárd forint kiadást jelenthet a költségvetésnek.Úgy tudjuk, a regisztrációsadó-törvény is módosulhat. A kormány szándékai szerint felülvizsgálják az avultatási skálát, s a gépjármű életkorának növekedésével az eddiginél kevesebb adót kell majd fizetni."

De persze ezek még csak tervek. Már olvastam olyat is, hogy kifogásolják azt a részt, hogy csak a szá,lán is feltüntetett regadó jár vissza, mivel sok számlán nem került külön feltüntetésre. Szóval a végkifejletre még mindig várni kell. :(

Regisztrációs adó visszatérítés

HozzászólásElküldve: szer. nov. 15, 2006 8:12 pm
Szerző: sabina

Kedves Sünci és Barti !

 

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat, azt hiszem egyenlőre akkor nincs mit tenni, mint várni ez ügyben, hogy mi is lesz a vége.

Köszönöm

 

Kicsi


Regisztrációs adó visszatérítés

HozzászólásElküldve: kedd márc. 06, 2007 10:07 am
Szerző: afarkas74

Sziasztok! 

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e esély a regisztrációs adókülönbözet visszatérítésére abban az esetben, ha az a cég, amelytől 2005 június-ban gépjárművet vásároltam azóta megszűnt?  Természetesen sorstársaimhoz hasonlóan az én bizonylataimon sem szerepel a regisztrációs adó külön feltüntetve.

 

Köszi,

 

Attila