Sziasztok.Szeretnék egy kis segítséget kérni. Rövid ideje dolgozom egy cégnél "ügynöki" munkakörben. A jövedelmemet a cég megbízási szerződés alapján juttatja. Egyéni vállalkozóvá válnom jelenleg bizonytalan körülmények miatt költséges, nehézkes és kevéssé kifizetődő. Ezért azt találtam megoldásnak, hogy a cég a megbízási szerződést egy hozzám közelálló személy cégével kösse, s ez utóbbi személy/cég ugyancsak megbízási szerződés keretében juttassa nekem a megfelelő megkeresett díja(ka)t - hogy a munkám során a kötött szerződések az én aláírásommal együtt jogosak és jogfolytonosak legyenek. Sokat segítene, ha valakitől egy szerződésmintát kapnék, ha létezik ilyen. A számlázással sem vagyok egészen tisztában - a saját megoldásom szerint ugyanis tehát a magam részén én kötöm/kötném a szerződéseket, és a jövedelmem az említett személy/cég számára vagy nevére számlázza, számlázná munkahelyem. És még egy apróság: ha a munkahelyemet jelentő cég (a "fő-megbízó") bizonyos/adott eszközeit én szállítom ki, akkor a szállítási költséget/"benzinpénzt"/közlekedési költséget/stb. hogyan lehet, hogyan tudom elszámolni, főleg ha a ("fő-megbízó") cég a partnernek írja a termékről szóló számlát. Remélem, ha bonyolultan is, de érthetően fogalmaztam, és tudtok segíteni nekem.
Ha valaki bővebben, részletesebben tud segíteni, tanácsot adni, illetve rendelkezik ilyes megbízási szerződési mintával, kérem, írjon az e-mailemre!