Oldal: 1 / 1

menetlevél

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: polak
A kérdésem a menetlevéllel kapcsolatos. Mit kell tenni a cégnek ha a saját autóját csereautónak adja át.Hogyan kell a menetlevelet ebben az esetben vezetni.?

menetlevél

HozzászólásElküldve: csüt. júl. 26, 2007 7:54 am
Szerző: eurokont

Szia, Polak!

 

Szerintem a gépjármű menetlevelet mindig az üzembentartó vezeti. Ha csereautóként adta át, akkor at átadás-átvételek szerint ellenőrizhetők az időpontok.

 

Üdv, Tünde 


menetlevél

HozzászólásElküldve: csüt. júl. 26, 2007 8:13 am
Szerző: erdoapolas
Szia!  Én is úgy tudom, a menetlevélben az üzembetartó neve címe legyen írva pecsételve, mint a forgalmiban,tehát a tiétek, a gépjárművezető neve viszont akinek adtátok cserébe. De minderről papír legyen, mert ellenőrzéskor ezt igazolni kell. Ja és mindkét fél aláírja. Marcsi

menetlevél

HozzászólásElküldve: pén. júl. 27, 2007 7:44 am
Szerző: mifer2

Mit kell rögzíteni a menetlevélen, erre a közúti közlekedési szolgáltatásokról és a közúti járművek üzemben tartásáról szóló 89/1988. (XII. 20.) MT rendelet kötelezi az állampolgárokat. Eszerint a menetlevélnek tartalmaznia kell legalább a szállítóeszközre (rendszám, teherbírás), az üzemben tartóra, gépjárművezetőre (üzemben tartó vagy tulajdonos neve, telephelye, gépjárművezető neve), és a rakományra (a szállítmány megnevezése, mennyisége, származása) és a rakománnyal megtett kilométer-teljesítményre vonatkozó adatokat. A menetlevelet eseményszerűen kell vezetni, tehát a km adatokat nem lehet előre, vagy utólag beírni. A rendelet tartalmaz egy minta-menetlevelet, amely feltünteti a honnan-hová rovatban a megállás helyét is stb. Javaslom, hogy olvasd el a fenti Miniszter Tanács rendeletet, sok infót szerezhetsz belőle.