Adófórum

Adózási és számviteli információk

Ki hitelesíthet?

Juttatások, költségtérítések

Ki hitelesíthet?

HozzászólásSzerző: bartane76 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem!

Van néhány egyesület, alapítvány akiknek az idén könyvelek először és a kapott támogatásokról lassan el kell készíteni az elszámolást, ahol kérik a hiteles számlamásolatokat a felhasznált összegről.

Kérdésem, hogy ki hitelesítheti e számlákat? Záradékkal kell ellátni a számlákat és tartalmazni a kell az eredeti pecsét lenyomatát, valamint a hitelesítők banki formátumú kék tintás aláírását.

Köszönöm!

Üdv. Zsuzsa

bartane76

Ki hitelesíthet?

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » szer. aug. 27, 2008 11:33 am

Szia, Zsuzsa, én csináltam elég sok pályázati elszámolást a korábbi években, akkor a következőt kérték: az eredeti számlára legyen rávezetve a pályázati azonosító, esetleg a megosztás (ha volt benne önrész). Ezután kellett fénymásolni, majd rávezetni, hogy "Az eredeti számlával megegyező hiteles másolat", a szervezet hivatalos képviselője ezután aláírja, dátumozza, pecsételi.

De az adott pályázatnak kell lennie egy részletes útmutatójának, mely  a pénzügyi elszámolás követelményeit is tartalmazza, ez ritkán jut el magától a pénzügyeshez, "meg kell szerezni" (a pályázó szervezettől, kiírótól, internetről vagy telefonon). Ezt az útmutatót ajánlom figyelembe venni, mert a kiíró is ez alapján ellenőrzi az elszámolást.

Remélem, tudtam segíteni, üdv. Anikó

aniko.varga2006

Ki hitelesíthet?

HozzászólásSzerző: kaloczy » szer. aug. 27, 2008 11:41 am

Szia!

Ha a "banki formátumú" aláírás kell, akkor a banki bejelentőn szereplő személy(ek) bankos aláírása kell. A banki bejelentő-kartont nagy valószínűséggel csatolni kellett a pályázat során. Ezt kéne megszerezned. 

De - ha esetleg nincs meg Nálad - az Anikó által javasolt útmutatót kéne megszerezned, és elolvasnod. Abban mindíg leírják, hogy éppen mi a kívánságuk. És nagyon figyelj minden kis apróságra, mert könyörtelenül visszavágják hiánypótlásra a legkisebb bakinál :-(((

Zsuzsa

kaloczy

Ki hitelesíthet?

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » szer. aug. 27, 2008 12:35 pm

Hát... szerintem a banki aláíráskarton erősen a banktitok tárgykörébe tartozik, megismerése visszaélésre adhat alkalmat, és mint ilyet nem lenne szabad megkövetelni. Az én gyakorlatomban nem fordult elő, hogy ilyet kértek volna, ez egy új fejlemény. De mióta nagyjából tudom, hogyan készülnek ezek a pályázati útmutatók, már semmin sem lepődök meg.
aniko.varga2006

Ki hitelesíthet?

HozzászólásSzerző: kaloczy » szer. aug. 27, 2008 3:30 pm

Anikó!

Pedig NCA-s működési pályázatnál még tavaly is kérték. Bank által hitelesített másolatot. 

Zsuzsa

kaloczy

Vissza: Juttatások, költségtérítések