Igazság szerint igazad van. Mégis ahogy írtam, ha a számla 30%-át tovább számlázzuk a bruttó érték 5%-át bukjuk maximálisan a Te verziódhoz képest. És így már nem valószínű, hogy piszkálnának! Ez felfogható 5%adónak míg a természetbeni juttatás esetén több mint a számla bruttó értékének 20%-át kellene befizetned. Én az ügyfeleim választására bíztam a kérdést! Azt ajánlottam inkább mindenki fizessen egy keveset, de ne húzzuk fel az adóhatóságot.
Egyébként egy fél éve halottam egy esetet, egy kollága mesélte, hogy az ügyfelét a következőképpen büntették meg. Rászállt egy ellenőr az illető cégére. Már kétszer jártak kint és amikor kezdett úgy tünni, hogy semmi kihágást nem talál megbüntette azért mert az illető cégének be volt jegyezve egy telephely, ahol ténylegesen még nem végzett tevékenységet. Csak fél év múlva tervezte beindítani ott is a termelést, de előrelátóan már bejegyezte az utólsó cégbírósági módosításnál. A telephely a cég tulajdonában volt. A büntetés 100.000 Ft volt. 100.000-ért elmész pereskedni? Ha az igazad hajt, akkor talán igen, de a végén még többe fog kerülni, mint a bírság.
Az eset tényleg megtörtént. Én nem szeretek ujjat húzni velük ilyen kis tételek mellett. Nyilván más a helyzet, ha milliós telefonszámlákról beszélünk. Akkor már talán megéri.
Üdv.: Gyergyói István