Adófórum

Adózási és számviteli információk

kiküldetési rendelvény kitöltése

Juttatások, költségtérítések

HozzászólásSzerző: bongyorka » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Irtátok, hogy ha egy alkalmazott pld. üzletkötésre a saját gépkocsiját használja és csak sima útnyilvántartást vezet, és ennek alapján a futott kilométerek után fizeti meg munkáltató az üzemanyag költséget és még a 9ft/km üzemeltetési költséget, akkor ezt vallani kell a 0808-on és az M30-on is.

Viszont ha kiküldetési rendelvény van, aminek egy nyomtatvány formáját meg is találtam az adófórum extrán, akkor ennek alapján nem kell vallani.

Viszont ennek a kitöltésével lenne gondom:

A kiküldetés kezdete és vége alatt a dátumot értik? Tehát nem azt, hogy mondjuk 8 órától-15 óráig?

A futásteljesitményhez beirom a km-t amit erre ahelyre utazott a dolgozó, beirom az apeh üa árat.

Van egy olyan rovat, hogy utazási költségtérités: ide a kmxfogyasztásxapeh üa. árat irom be?

Hova vezetem a 9ft/km üzemeltetési költséget?

És van egy ilyen rovat, hogy élelmezési költségtérités napidigj: kérdésem, ha az én munkavállalóm nem egész napra utazik el, csak napi mondjuk 4 órát vay 2 órát, akkor is köteles vagyok napidijat fizetni neki? /csak belföldön megy üzletet kötni/. És eleve 4 órás alkalmazásban van!!!!!És annál többet nem is megy!!!

SOS segítséget várok!

bongyorka

HozzászólásSzerző: Juci1010 » csüt. máj. 01, 2008 11:09 am

Szia  Bongyorka !

Én elküldöm  az alkalmazotat,  saját gépkocsijával Budapestre:   Kiküldetési rendelvényt állítunk ki: Megtett kilométer  X  Apeh üzea. ár  + megtett kiloómeter X 9 Ft.  Semmi egyéb ellátást nem kap arra a napra, pl: élelmezés.  Ezt a felvett összeget nem vallom be se a 08-on se a 30-ason.

Másik alkalmazott kap havonta 12.000.-Ft  saját  gépkocsihasználatra: ő vezeti az útnyilvántartást. Ezt a 12.000.-Ft-ot bevallom a 08-ason, és a 30-ason. A munkavállalóra van bízva, hogy tölti ki a nyilvántartást, mert ő számol el az apeh felé. Ha marad neki belőle akkor leadózik utána, ha ügyes és nem marad semmi, akkor  nulla lesz a bevallási sora.

Most a konkrét kitöltésben nem tudok segíteni, mert nincs nálam kiküldetési rendelvény.

Üdv:  Györgyi

Juci1010

HozzászólásSzerző: bongyorka » csüt. máj. 01, 2008 1:49 pm

Nekem az magas, hogy miért nem elég az útnyilvántartás, ha én úgy csinálom, hogy nem előre adok neki pénzt, hanem az útnyilvántartás alapján.

Azért sem találok erre megoldást, mivel ha pld. városon belül küldöm el egy darab csavarért, akkor is kiküldetési rendelvényt kell, hogy írjak neki?????????

bongyorka

HozzászólásSzerző: Juci1010 » csüt. máj. 01, 2008 2:25 pm

Szia !  A többször küldöd rövid útra, nem kell minden nap lezárni.  Elég hónap végén, vagy ahogy  az alkalmazott kéri.   Ezt is lehet ugyanúgy vezetni, és ha gondoljátok bármikor lezárható. Én is  több rövid utat számolok  egy lapon .

Üdv  Györgyi 

Juci1010

HozzászólásSzerző: magyarnetimi » pén. máj. 16, 2008 6:19 am

Szia Bongyorka!

Én is egy hónapban több útról egy kiküldetési rendelvényt állítok ki. A menete a következő:

1. beírom a kezdete és vége napokat és órákat, a célt és a megtett km-t.

2. hó végén lezárom az elszámolást. Csinálok egy összesen km sort és beírom az üzemanyagárat.

3. A lap alján ahol marad hely kiszámolom az összes kiküldetési költséget. Össz km x 9 Ft + össz km x norma x üaár /100-al. Ez a két összeget összesítem itt a lap alján és beírom az összesen rovatba.

4. Ezt az összesen sort visszaosztom a km-ekkel és kiszámolom soronként az utazási ktg-et.

Persze természetesen kitöltöm a többi aláírandó rovatokat és dátumokat is.

Remélem segítettem.

Üdv Timi

magyarnetimi

HozzászólásSzerző: micoka » szer. júl. 23, 2008 4:55 pm

Tudom, hogy ez már egy régi téma, de én most estem bele ezekbe a dolgokba. Ha kiküldetési rendelvényt írok, akkor azt hónap végén is elszámolhatom egyben?

A másik kérdésem, hogy a kiküldetési rendelvény szigorú számadású nyomtatvány e, vagy ha itt letöltöm azt a nyomtatványt, és azon töltögetem, az megfelel e az előírásoknak?

Üdv.: Melinda

micoka

HozzászólásSzerző: Juci1010 » szer. júl. 23, 2008 5:21 pm

Igen hónap végén is elszámolhatod egyben.

A kiküldetési rendelvény nem szigorú számadású, én úgy tudom. Csak két példányos.  Én tömböt használok, az se drágább, mint a letöltések, kinyomtatások két példányban.

Üdv: Györgyi 

Juci1010

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. júl. 23, 2008 5:31 pm

Szia Melinda !

A kiküldetési rendelvény szigorú számadásu bizonylat. Alapszabály a kiküldetéssel kapcsolatban  hogy a kiküldetést követően 8 napon belül el kellene számolni,( főleg ha előleget vesz fel az utazásra szállás és egyéb költségre ) de ha hó végén egyben számolod el akkor sincs  nagy baj.

Korábban kérdezted  a kiküldetés napja,: mit kell rajta  pontosan érteni.

Pontosan: indulás napja és órája

vissazérkezés :napja órája.

A pontos kitöltés annyiban érdekes, hogy a Munka Törvénykönyve készenlétre vonatkozó szabálya szerint : a munkavállaló kiküldetés esetén a munkaidő kezdete előtt és munkaidő után utazással töltött ideje készenlétnek számit, és ezért dijazás illeti meg. 

Üdv:hvanna 

hvanna

HozzászólásSzerző: micoka » szer. júl. 23, 2008 6:21 pm

Szia Hvanna! 

Az igazság az, hogy a Kft. tulajdonosa munkaviszonyban van a cégénél, a telephelye a saját lakásánál van. Asztalos, ezért sok helyre megy anyagot beszerezni egy nap alatt. Majdnem minden nap megy. Cégautó nincs, ezzel a kiküldetési rendelvénnyel szeretnénk megoldani a saját gk. használatát. Előleget nem vesz fel erre a célra. Elég neki a hónap vége is az elszámolásra.

Gondolkodtam olyanban is, hogy útnyilvántartást vezet, táblázatot készítek az elszámolásról és azzal a lappal lekönyvelni a kiadást, de a törvényben úgy látom, hogy szükséges kiküldetési rendelvény is, ha nem akarom, hogy a tulajdonosnak a bevétele adókötelesnek minősüljön. Ha pedig ez még szig. számadású nyomtatványnak minősül, akkor pláne, hogy muszáj azon a kiküldetési rendelvényen rendezni ezeket a dolgokat.

Ebben a körben, hogy látod a dolgokat? Érdekelne a véleményed.

Üdv: Melinda

micoka

HozzászólásSzerző: sokmazsola1 » pén. jan. 30, 2009 2:02 pm

Használjátok ezt:

http://kikuldetesi-rendelveny.hu

Kipróbáltam, jól működik! 

Üdv: Ádám 
sokmazsola1

Következő

Vissza: Juttatások, költségtérítések