Irtátok, hogy ha egy alkalmazott pld. üzletkötésre a saját gépkocsiját használja és csak sima útnyilvántartást vezet, és ennek alapján a futott kilométerek után fizeti meg munkáltató az üzemanyag költséget és még a 9ft/km üzemeltetési költséget, akkor ezt vallani kell a 0808-on és az M30-on is.
Viszont ha kiküldetési rendelvény van, aminek egy nyomtatvány formáját meg is találtam az adófórum extrán, akkor ennek alapján nem kell vallani.
Viszont ennek a kitöltésével lenne gondom:
A kiküldetés kezdete és vége alatt a dátumot értik? Tehát nem azt, hogy mondjuk 8 órától-15 óráig?
A futásteljesitményhez beirom a km-t amit erre ahelyre utazott a dolgozó, beirom az apeh üa árat.
Van egy olyan rovat, hogy utazási költségtérités: ide a kmxfogyasztásxapeh üa. árat irom be?
Hova vezetem a 9ft/km üzemeltetési költséget?
És van egy ilyen rovat, hogy élelmezési költségtérités napidigj: kérdésem, ha az én munkavállalóm nem egész napra utazik el, csak napi mondjuk 4 órát vay 2 órát, akkor is köteles vagyok napidijat fizetni neki? /csak belföldön megy üzletet kötni/. És eleve 4 órás alkalmazásban van!!!!!És annál többet nem is megy!!!
SOS segítséget várok!