Sziasztok!
Üdülési csekket és étkezési utalványt szeretnénk vásárolni. Segítsetek már a kontírozásában. Egészen a vételtől a bérfeladásig.
Köszönöm!
Bili
Sziasztok!
Üdülési csekket és étkezési utalványt szeretnénk vásárolni. Segítsetek már a kontírozásában. Egészen a vételtől a bérfeladásig.
Köszönöm!
Bili
Szia!
Megkapod a számlát a cégtől akitől megveszed. T 36 (vagy nálunk a 38 alá kellett bontani egyik cégnél) K 454 az utalvány értékével.
A hozzátartozó kezelési költséget elrakod T52-K454 bruttóban, mert áfát mi nem vonunk le.
Amikor felhasználod pl. bérszámfejtésen keresztül:
T55-K471 az utalvány értéke
T471-K36 vagy 38 az utalvány értéke
Lehet, hogy más nem így csinálja, nálunk a könyvvizsgáló ragaszkodik ehhez a formátumhoz. Ha véletlenül nem használunk fel mindent, ezt ugyanúgy leltározni kell mivel pénzeszköz, mint a többit. Mint pl. régen a közteherjegyet.
üdv
Tica
Megerősítem Ticát, én is így könyvelem.
Zsuzsa
Áfa-levonhatóság ügyben mindíg megoszlanak a vélemények. Szerintem majd a revizor dönti el, hogy igen vagy nem ....
Nem egy nagy tétel, én inkább nem vonom le.
Zsuzsa
Ezt a kérdést már én is feltettem a két könyvvizsgálónknak. Mindkettőnek az volt a véleménye, hogy az étkezési utalvány főleg étkezéshez kapcsolódik és ezért nem vonja le az áfát, mert a fő dolog amit megveszek az étkezéssel kapcsolatos és annak áfája nem vonható le.
A másik azt mondta azért nem vonható le, mert személyhez kötődő költség és szerinte azt nem lehet levonni.
Biztos ami biztos én nem szoktam levonni. Volt már apeh ellenőrzésem áfára és megnézte a revizor és bólogatott, hogy jól van, hogy nem vontam le.
üdv
Tica
Vissza: Juttatások, költségtérítések
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég