Sziasztok!
Beleugrottam egy szálloda könyvelésébe, eleinte úgy volt, hogy lesz aki segít, de sajnos úgy néz ki, hogy mégsincs, így most lehet hogy butaságot kérdezek, előre is bocs.
Egy szálloda dolgozói kapnak minden munkában töltött napjukon ebédet. Abban maradtunk, hogy az önköltségi áron juttatja a dolgozóknak az ebédet, valahogy lekövetjük a 18000 Ft-os meleg étkezés értékhatárt, a fennmaradó összeget kifizetik a dolgozók. Jól gondolom, hogy a teljes havi ebéd árát ki kell számlázni áfásan, majd a 18000 forintnyit összevezetni személyi jellegűvel, a fennmaradót pénztárral szemben befizettetni? Persze mindezt egy számla (mondjuk egy dolgozókkal szembeni követelés) közbeiktatásával. 3613-91; 3613-467; 551-3613; 381-3613 Ugye lehet hogy nem piaci áron adjuk az ebédet, hanem gyakorlatilag haszon nélkül?
Ugyanez az eljárás működhet azokban az esetekben is amikor szintén önköltséghez közeli áron látja vendégül az igazgató pl. a szállítókat, csak itt reprezentációs költség lesz a bevételem párja?
Előre is nagyon köszönöm a véleményeket!