Sziasztok!
Igen, de ha mondjuk karácsonyra akarják kiadni egy napon a 3x6550-et, akkor mi van? Az akkor nem egy alkalomnak és 19.650.- Ft-nak minősül?
Üdv. Kata
Sziasztok!
Igen, de ha mondjuk karácsonyra akarják kiadni egy napon a 3x6550-et, akkor mi van? Az akkor nem egy alkalomnak és 19.650.- Ft-nak minősül?
Üdv. Kata
Sziasztok !
Az adózás nagy kézikönyve 2007- szerint évi háromszor adható a minimálbér 10%-ig termék, ill.szolgáltatás. Nem írja,hogy mikor miért. Nyilvántartást kell róla vezetni, mint CSEKÉLY ÉRTÉKŰ AJÁNDÉK.Véleményem szerint a férjem munkahelyéről is kaphatok ill. akivel közös háztartásban élek.
Az üdülési csekkel más a helyzet, mert ott a dolgozó írásban nyilatkozik arról, hogy már kapott e a tárgyévben, vagy nem. Mivel jelenteni kell, így az szja bevallásnál kibukik és az bünti....
Üdv: Judit
Valami hiba folytán nem menti le a szerk. változatot !!
Szia Judit!
Akkor Te azt mondod, ha mondjuk dec. 10-én adják ki a 3x6550 Ft értékű ajándék utalványt, akkor abba nem lehet belekötni, hogy az már nem adómentes?
Üdv. Kata
Szia Kata !
Az Adó-kérdések és válaszokban olvastam, hogy az évi 3 alkalomnak az sem feltétele, hogy mindenki egyformán kapja és a törvény azt sem szabályozza, hogy az ajándékozás milyen időközönként történhet.
Így az évi három alkalom akár egymást követő 3 nap is lehet. Egy napon nem lehet, én így értelmezem.
Üdv: judit
Menteni nem tudom a szerk.változatot...
Meg vagyok döbbenve, hogy az vita tárgya lehet, hogy hogyan kell értelmezni a 3 alkalmat.
Az már a legelső évben is teljesen egyértelmű volt, és minden létező fórumon az hangzott el, hogy háromszor lehet a minimálbér 10 %-ának megfelelő utalványt adni. Nem pedig egyszer, de azt három alkalomra bontva. Ez a három alkalom lehet három egymást követő nap is. De azonos napon nem lehet. Ennyi a megkötés.
Nyilvántartást természetesen kell vezetni róla, hogy ki, mikor és milyen jogcímen kapta. Csak éppen nyilatkoztatni nem kell arról sem a dolgozót, sem a családtagját, hogy kapott-e máshonnan.
Ha valaki az év végi ajándékozáshoz akarja felhasználni, javaslom, hogy három listát tegyen mellé: egyszer kaptak Mikulásra, egyszer Karácsonyra, egyszer meg Szilveszterre. Aztán kabát.
Zsuzsa
Szia!
Nem ennyire egyértelmű, olvasd el ezt a cikket
http://www.adonavigator.hu/index.php?mod=cikk&kat=fullcikk&aktcikkid=49&PHPSESSID=c8417c69da5bf1a6f6506571ceeed715
És még egy:
http://www.apeh.hu/print/regiok/kozepmagyarorszag/aktualis/szja_valtozas2007.html
Vissza: Juttatások, költségtérítések
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég