Szia!
Amennyiben menetlevelet vezetsz, akkor az a jól átlátható, ha írod honnan-hova közút, vagy földút . Mindennap összesítem külön-külön , mennyi km volt a föld, illetve a közút.
Egy példát írok, de tudnod kell a te gépjárműved fogyasztását, mert azzal kell számolnod.
Nyári: Közút: 12,2 L/100KM
Földút:15,25L/100KM
Téli: Közút: 12,2L/100KMX1,03=12,560L/100KM
Földút: 1,03+0,25=1,28
Tehát a téli földút: 12,2x1,28=15,616L/100KM-en
Az üzemanyagárakat az APEH minden hónapban közzéteszi.Marcsi
A Korm.rendelet 2. mellékletében azt olvastam, hogy azonos útszakaszra csak egy szorzót lehet elszámolni, kivéve a téli indítás miatti szorzót, mivel ekkor kettőt.
Akkor nyáron egy 7,8 alapnormára városi, vagy földútra ezek szerint nem számolhatok el klímát, mert akkor halmoznám a szorzót ( 25%+5%+alapnorma).
Szia Violet!
Valóban így igaz, ahogy értelmezed. A téli kivételével csak egy szorzót lehet figyelembe venni. Tehát nyáron pl. Bp. 7,8x1,35=10,53 és a klímát már nem veheted figylembe (gondolom Te is a nagyobb szorzót választod), télen 7,8x1,38=10,76 liter/100 km.
Üdv. Kata
Sziasztok!
Az üzemanyag elszámolással kapcsolatban abban szeretném a véleményeteket kikérni, hogy számla alapján számoljátok el, vagy norma alapján. Én mindig összesítem a számlákat, kiszámolom az Apeh norma szerint, és csak annyi számlát számolok el, amennyi belefér a normába. De több könyvelőtől hallottam, hogy az összes számlát elszámolják. Szerintetek ez utóbbi helyes? Köszi Eta
Kedves Marcsi és Olga!
Köszönöm a válaszotokat. Igy el tudom fogadni, hogy év végén készletre veszem a megmaradt- reális- mennyiséget. Üdv. Eta
Vissza: Juttatások, költségtérítések
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég