Adófórum

Adózási és számviteli információk

Ruházati hozzájárulás

Juttatások, költségtérítések

Ruházati hozzájárulás

HozzászólásSzerző: fgy_ado » csüt. dec. 14, 2006 7:55 am

Kedves Vicus!

Nem tudom, dicséret-e, vagy megrovás-e, hogy nem költségvetési szervnél dolgozom?

Ki kell, hogy ábrándítsalak: sajnos, egyik lábammal egy 100%-os önkormányzati tulajdonú cégnek vagyok a gazdasági igazgatója, a másik lábam a vállalkozás. Ez utóbbit már soha nem adom fel, 1989-ben lettem vállalkozó (nem teljesen jószándékból), 1992 óta ezen a területen.

Talán ezért nem vesztettem még el az ép elmémet, ezért látok mindkét oldalra.

Amit pedig leírtak, száz százalékos egyezésemet bírja: csak kár azon dünnyögni, hogy közalkalmazottnak, köztisztviselőnek, alkalmazottnak, vagy vállalkozónak jobb lenni? Azt szoktam mondani, tessék mindegyiket kipróbálni; vannak előnyök és hátrányok. Egy nincs: tökéletes.

Én nem is írtam olyat, hogy pereskedjenek a takarítók, vagy a pedagógusok, igyekeztem a rideg tényeknél maradni; járni jár, de nem jut. Sajnos, ma már senki sem tudja igazán, hogy miért, milyen teljesítményt hogyan fognak elismerni. Talán még a vállalkozásokban - amíg ki nem nyiffantják őket, jópofa kis változtatásokkal.

Odáig jutottunik, hogy az Adó c. újság decemberi számának 23. oldalán - talán freudi elszólásként - a cikkíró (dr. Honyek Péter) azt írja: "..., mint a negyedik negyedév fiktív adóalapját állapítja meg. Ezen fiktív adóalap után további 10 százalék adót kell megfizetni,..." Tehát nem számított, nem módosított, nem képzett, hanem fiktív... :-) Persze ez egy kis kiragadás a szövegkörnyezetből, de soha nem láttam még adóbevallás levezetésben, csak büntetés-összefüggésben.

Egy ami biztos, nagy a bizonytalanság.

Szép napot, kellemes ünnepi heteket!

fgy_adó

fgy_ado

Előző

Vissza: Juttatások, költségtérítések