Adófórum

Adózási és számviteli információk

nemleges adóigazolás

Elektronikus bevallás

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: GyörgynéGabi » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Légyszi segítsetek , hol kell kérni elektronikusan a nemleges adó igazolásokat? Nem látom a fától az erdőt vagy mi van velem? Felmentem a magyarország. hu- ra , ebev szolgáltatások . Nem találom. A már meglévő minden bevallásra , folyószámla lekérdezésre jó meghatalmazásom elég , vagy változásként kell beküldenem?

Ó igen jut még eszembe ha valakit érdekelnek még az őstermelők :) ( ma egésznap velük voltam megint elfoglalva) tehát az új adószám miatt módosítani kell a meghatalmazásokat is, mivel majd nemtudjuk a negyedéves bevállásokat elküldeni. Próbáltam kibogarászni, tehát elvileg lehet ugye  elektronikusan is , de még nme tudom tudomásul veszik-e .  

Válaszaitokat köszönöm! GAbi 

GyörgynéGabi

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: markne » csüt. feb. 28, 2008 7:19 pm

Szia!

Ha nem módosítottad meg a regisztrációt az új nyomtatvány adatainak megfelelően , akkor valószínűleg nem tudod lekérni. Egyébként a az APEH portálon a letöltéseknél megtalálod a nyomtatványt, és az ügyfélkapun keresztül küldöd el. A nyomtatvány számot nem tudom, de megtalálod biztosan, tehát nem az eBEV portálon kell keresni

Az őstermelők adószámával kapcsolatban nekem az ellenkezőjét mondták, mint, amit írtál, dehát itt már volt igaz minden, és mindennek az ellenkezője is. Ugyanis én beküldtem, amire jött egy rettentő katyvasz hibaüzenet, telefonon hívtam az ügyfélszolgálatot, ott mondták, hogy nem kell. Persze azóta már volt néhány módosítása a 180-nak.

Üdv: Rózsa

markne

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: kaloczy » csüt. feb. 28, 2008 8:10 pm

Szia Gabi!

Az adóigazolást a 08UK11 vagy 08UK12-n kell kérned. Ezeket a nyomtatványokat elektronikusan be tudod küldeni, ugyanőgy, mintha bevallást küldenél.

Ha csak normál adóigazolás kell, akkor a 08UK11-et küldd. Ha a közbesz. eljáráshoz kapcsolódó kifizetéshez kell, akkor a 08UK12-t küldd, és ne nemlegest kérj, hanem együttest. És az ilyen adoigazolás ingyenes!!! A második oldalon a tárgyi mentest kell jelölnöd.

Zsuzsa 

kaloczy

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: GyörgynéGabi » csüt. feb. 28, 2008 8:51 pm

Köszönöm a válaszaitokat!

Ezt most nagyon rosszul közelítetem meg. :))

Kedves Rózsa! Ha nem kell külön jelenteni az adószámot miért nem tettékmég fel az adószámokat is a listára mint az egyéni vállalkozóknál.Attól tartok ha beküldöm majd az adószámokkal akkor nem fogadja el.

Én sem módosítottam még semmit sem , csak gondolkodom. a z adóigazolás kérdése meg ma merült fel először, de gyanús, hogy engedi majd miután látom, hogy feltette külön ponban a t180-as lapra. Azt nem tudom, hogy ha változásként beküldöm elektronikusan akkor hogyan fogadja el ,hogy már erre is van meghatalmazásom. Lehet, hogy megpróbálom most így módosítás nélkül is.

Gabi

GyörgynéGabi

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: Napraforgó » csüt. feb. 28, 2008 10:23 pm

Szia Gabi! Az őstermelők meghatalmazását az adószám miatt az "adószámra" újra be kell küldeni a 180-as bejelentőn. Különben nem tudja fogadni az e-bev. Üdv.Napraforgó
Napraforgó

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: markne » pén. feb. 29, 2008 4:59 am

Sziasztok!

Az őstermelők adószám bejelentése témához tartozik, hogy azóta nem próbálkoztam, mióta az a lehetetlen hibaüzenet jött, és valószínű, hogy a nyomtatvány feldolgozásával kapcsolatos rendszerhiba okozta, mert az őstermelő nevét, adószámát nem vette figyelembe, hanem úgy tekintette, mintha saját magam regisztrációját módosítottam volna. Mikor bizonygatni kezdtem, hogy adózóként nem én vagyok feltüntetve, akkor előkeresték, és hosszú hallgatás után azt mondták, hogy már más is regisztrálta az őstermelőt, amit én egyszerűen nem hiszek el.

A másik vállalkozómat, akinek a módosítását azért küldtem el, hogy adóigazolást is tudjak kérni szükség esetén elektronikusan, elfogadták, feldolgozási üzenet is jött, de szintén úgy, mintha a saját regisztrációmat módosítottam volna. Regisztráltak is mégegyszer.

Valószínűnek tartom, hogy a végén azért mondták, hogy nem is kell bejelenteni az őstermeő adószámát, hogy lerázzanak. Most azt várom, hogy más milyen eredménnyel jár, aztán nekiveselkedem újra.

Üdv: Rózsa

markne

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » pén. feb. 29, 2008 5:15 am

Szia Rózsa! Tegnap beszéltem az adóalny nyilvántartóval a 08T101-es internetes módosítás miatt, és meglepő választ adtak, attól még, hogy interneten is beküldhetjük Ők kézzel dolgozzák be. Ha ez tényleg így van nem csak "le akrta rázni" engem is, akkor nem csoda a sok változás miatt amit beküldtünk, hogy Ők sem haladnak, vgay félre regisztrálnak, ezzel csak az a baj, hogy bennünket köt a határidő, az apehre ez meg nem vonatkozik. Alakult egy cégem is ott is a vezetőnek még nem jött meg a bejegyzésről a végzés,nem csatoltam rögtön szóltak nem tudják regisztrálni. Üdv: Márti
viragmarta60

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: GyörgynéGabi » pén. feb. 29, 2008 6:31 am

Kedves Napraforgó!

Légyszi erősíts meg abban, hogy akkor a 180-ast változásként küldöm be, elektronikusan? Gondolom az adószám mellett beírok mindent úgy mint az előző meghatalmazáskor? Vagy papíron küldöm be az ügyfelek aláírásával .

Ha az adóigazolás kérés miatt küldöm ugyan ez a dilemmám.

Köszönöm!

A helyesírás nem ment régebben ilyen rosszul, biztos azért van mert mindig sietek, bocsi! :))

Gabi 

GyörgynéGabi

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: GyörgynéGabi » pén. feb. 29, 2008 6:41 am

Még annyi, hogy itt is szeretném felhívni a figyelmet a G002 nyomtatvány beküldésére az MVH-hoz.

Ha regisztrált őstermelő adószámot váltott ki ( márpedig biztos, hogy váltott ki!)akkor azt közölni kell az MVH-val. Csak azért írom le mert tegnap a falugazdász nálunk még véletlenül sem említette meg a gazdáknak. El vannak foglalva a területalapú nyilatkozataival.

Gabi 

GyörgynéGabi

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: kohnmari » pén. feb. 29, 2008 7:18 am

Sziasztok!

A hét elején én is beszéltem az ügyfélszolgálattal az őstermelők 180-asával kapcsolatban. Azt a választ kaptam, hogy papíron küldjem, mert ez nem változás (?), és különben is annyira le vannak maradva az elektronikus bejelentések feldolgozásával, hogy amennyiben papíron küldöm, akkor már talán a járulékbevallás idejére megtörténik a feldolgozás.

Üdv.

kohnmari

Következő

Vissza: Elektronikus bevallás