Adófórum

Adózási és számviteli információk

Ideiglenes regisztráció

Elektronikus bevallás

Ideiglenes regisztráció

HozzászólásSzerző: bartane76 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Segítsetek légyszíves! Az ügyfélkapun az ideiglenes regisztrációval ugyanazok a jogok megilletik a regisztrálót mint aki nem igeiglenesen regisztrál? Azt tudom, hogy csak 30 napig él.

Köszönöm!

Üdv. Zsuzsa

bartane76

Ideiglenes regisztráció

HozzászólásSzerző: madora100 » csüt. feb. 14, 2008 1:53 pm

A regisztrációt aktíválni kell. Be kell lépni az ügyfélkapun és meg kell változtatni az Okmányirodánál kapott jelszót. Maga az ügyfélkapus regisztráció nem ideiglenes, csak a jelszó.
madora100

Ideiglenes regisztráció

HozzászólásSzerző: M.Éva » csüt. feb. 14, 2008 2:11 pm

Szia! Az ideiglenes reg.-gel okmányirodákban lehet időpontot kérni. de nem jogosít az apeh-állományba, vagy az oep állományba való belépésre. Üdv:Éva
M.Éva

Ideiglenes regisztráció

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. feb. 14, 2008 2:21 pm

Sziasztok! Én nyugdíjas vállalkozóknak saját ügyfélkapujukon küldöm a bevallásukat, függetlenül attól hogy az APEH-nál nincsenek bejelentve. . A legelején ugy kezdődött, hogy ők is kötelesek elektronikusan bevallani, viszont mire már megnyitották, az APEH a reg.lapot nem fogadta el tőlük. Azt mondták, hogy igy mindkét formában elfogadható a bevallásuk.

Tudom hogy ez nem ideiglenes regisztráció, de hátha valakit érdekel. Sőt még most kértem elfelejtett  jelszót is valakinek, mivel akkor nem változtattuk meg. Üdv. Ani

adotanacs

Ideiglenes regisztráció

HozzászólásSzerző: M.Éva » csüt. feb. 14, 2008 2:35 pm

Igen, mostmár minden ügyfélkapus reg. küldhet önmagának bevallást.Ideiglenessel azért nem, mert nincsen ellenőrizve, hogy nem-e a "Te" nevedre kérek "ÉN", ezért az önkormányzatnál ellenőrzik a személyes adatokat.
M.Éva

Ideiglenes regisztráció

HozzászólásSzerző: bartane76 » szomb. feb. 16, 2008 12:29 pm

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
bartane76

Vissza: Elektronikus bevallás