Adófórum

Adózási és számviteli információk

Hogyan helyesbítsek?

Elektronikus bevallás

Hogyan helyesbítsek?

HozzászólásSzerző: sznéildikó » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok

Most vettem észre, hogy a 2007. májusi 0708-as bevallásban a hatból két embernek nem írtam be a419-es sorba (az adóelőleg levont összege) a ténylegesen levont adóelőleget. Azt szeretném kérdezni hogy ha új 0708M-es bevallást töltök ki nekik, beikszelem a helyesbítést, a többi négy ember bevallását nem kell megismételnem, csak a két hibásat?

Ha csak a két ember bevallását rendelem össze egy 0708A-val, abban minden kötelezettségük újra szerepel. Nem lenne jó, ha az Apeh előírná ezeket nekem kötelezettségként, hiszen csak az SZJA-ban keletkezik fizetnivalóm. Köszi a segítséget. Ildikó

sznéildikó

Hogyan helyesbítsek?

HozzászólásSzerző: stamasi » kedd nov. 06, 2007 6:18 pm

Szia Ildikó!

Ez önellenőrzésnek minősül. Csak a két ember M-es lapját kell hozzárendelni az A-hoz. Az önellenőrzési lapokat is ki kell tölteni, melyből kiderül, hogy mely kötelezettség növekszik.

Üdv.: Szilvi

stamasi

Hogyan helyesbítsek?

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » kedd nov. 06, 2007 9:58 pm

Szia! A helyesbítés nem jó, mert változik az adó  , nő a kötelezettség,ezért önellenőrizni kell, a 3-as lap önellenőrzésnél vigyázni kell, ezer Ft-ban kell az adatokat megadni. Mária
valterjozsefne

Hogyan helyesbítsek?

HozzászólásSzerző: Pócsföldi » szer. nov. 07, 2007 7:16 am

Szia! Ha a  két ember 0708M es lapját újra leküldöd az 0708 A laphoz rendelve nem keletkezik "új kötelezettségként mert az önellenőrzés beikszelésével a rendszerben a (már leadott lapok,amik rossz adattartalommal lettek feladva) újraíródnak. Ezt úgy kell elképzelni hogy a rendszer "ráteszi" az önellenőrzött 0708M lapot a rossz adattartalmú 07078M lapra ,tehát felülírja azt. Csak a helyes adatok lesznek előírva a számla bevallási oldalán

Szia Viol

Pócsföldi

Hogyan helyesbítsek?

HozzászólásSzerző: sznéildikó » szer. nov. 07, 2007 7:45 pm

Üdv mindenkinek, nagyon köszönöm a válaszokat. Az M-es lapokat kitöltöttem, helyesbítést beikszeltem.

Az A-s lapot az önell-nél és a helyesbítésnél is beikszeltem, önell. lapot kitöltöttem, ügyfélkapun elküldtem és befogadták, remélem jó lesz.

Még egyszer köszönöm hogy segítettetek. Ildikó

sznéildikó

Vissza: Elektronikus bevallás