Adófórum

Adózási és számviteli információk

Apeh részére elküldött bevallás helyesbítése

Elektronikus bevallás

Apeh részére elküldött bevallás helyesbítése

HozzászólásSzerző: Eaglet » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Azzal a problémával küzködök, hogy az apeh részére elküldött bevallásomat a hatóság értesítő levele alapján ki kell javítanom és újból elküldeni a hatóság részére. A titkosítatlan állományból tudnék dolgozni ill. az apehtől le tudom kérni a bárkód alapján az elküldött nyomtatványt viszont utóbbit nem tudom olyan állapotba hozni, hogy ismét küldhető legyen.  A betöltött nyomtatványnál nem jelenik meg hogy elektronikusan küldhető lenne. A titkosított mentés megvan de azt nem tudom visszatölteni mert valószinüleg egy másik számítógépről lett az állomány az apeh részére elküldve. A titkositatlan állománnyal szintén nem tudok mit kezdeni. Jelentős időmegtakaritás lenne, ha az xml-ben elküldött mentést vissza tudnám hozni és nem kellene imp. fájlokat egyenként beolvastatnom. Pl. áprilisban 27 tétel. Köszönöm előre is a segítségeteket.

 

Eaglet
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Apeh részére elküldött bevallás helyesbítése

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. okt. 19, 2007 4:02 pm

Szia!

Egyik variáció, hogy az abev kezelőfelületén megnyitod a kis floppyt, ott kipipálod a feltételek megadását, kiválasztod azt a bevallás fajtát, amit javítanod kell ( 0708M, ..) megadod az áprilisi időszakot, ha arról van szó a módosítható fűlnél az elküldöttet , majd másolatot készítesz, és ezt mind a 27 esetben lejátszod, amelyiken javítanod kell azt kijavítod ráírod az APEH javításra felszólító üzenetében szereplő kódot x-eled a javítást, majd a 0708A-nál  is a feltételeknek megfelelően kiválasztod a 27 tételhez tartozót  szintén másolatot készítesz, bejelölöd, hogy javítás ráírod a kódot, összerendeled és küldésre jelölöd. A többit tudod.

Nos van a másik lehetőség, hogy az említett bevallást az ebev szolgáltatásokból file visszaigényléssel ujból elmented a gépedre, csak akkor tudnod kell az útvonalat, hova mentetted. Majd az Abev program adatok menüjéből kiválasztod a xml file megnyitása szerkesztésre pontot és megadod azt az útvonalat, amit az előbbi mentésnél alkalmaztál. amikor megnyitod akkor külön lehet az M-eseket, és az A -t is szerkeszteni, csak a vonalkódról ne feledkezz meg. A Továbbiak szerintem ugyanúgy működnek, mint eredetileg. Azt hiszem még az A lapnál el kell  végezni a számított mezők ujraszámolását és utána ujból össze lehet rendelni.  Ami lényeges, hogy a javítókód és javítás x-elés mindkettőnél meg legyen, mert csak így találnak egymásra.

Remélem sikerül valamelyik. Üdv. 

garbo50
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Apeh részére elküldött bevallás helyesbítése

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. okt. 19, 2007 5:08 pm

Szia!

Van egy még egyszerűbb lehetőség, közben ez is beugrott, Az adatok menü pontnál kiválasztod a járulékbevallás másolását. Ott két variáció van , egyedi, vagy csoportos. Meg kell nézned melyik a neked megfelelő , milyen feltételeket adtál meg a kűldésnél, van e megjegyzésnél bejegyzésed, mert ezek ilyen esetben segítenek. Nos itt megadod a feltételt ( lehet, hogy ha egy A-shoz tartozik a 27  M-es akkor az egyedit kell választanod, mert így ezt az A-t másolja át az összes hozzárendelt M-el) 0708A, megadod az időszakot az elküldötteket és már másolhatod is, és utána javíthatsz az előbbiek szerint. 

Valamelyiket biztosan sikerül, de ez az utóbbi a legegyszerűbb.

Üdv. 

garbo50
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Apeh részére elküldött bevallás helyesbítése

HozzászólásSzerző: gyöngyvér1 » pén. okt. 19, 2007 6:37 pm

hali én a 2 verziót szoktam használni, nekem bevált. Csak én ehelyett: "említett bevallást az ebev szolgáltatásokból file visszaigényléssel ujból elmented a gépedre, csak akkor tudnod kell az útvonalat, hova mentetted." a bérprogramban újra átadatom az xml filet, és ott tudom beírni az időszakot, a javítást X-elni, ellenőriztetni... De ez már csak részletkérdés.
gyöngyvér1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Apeh részére elküldött bevallás helyesbítése

HozzászólásSzerző: Eaglet » csüt. okt. 25, 2007 5:50 pm

Sziasztok !

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Minden világos csak én nem értettem valamit, azt viszont nagyon ...

Üdv.

Gábor 

 

 

Eaglet
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am


Vissza: Elektronikus bevallás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég