Oldal: 1 / 1

Szja bevallás hibaüzenet

HozzászólásElküldve: kedd jún. 07, 2016 12:10 pm
Szerző: mokrt
Kedves fórumozók!
A januári 1608-as bevallásba bejelölésre került a munkáltatói adómegállapítás kódkockája, de (mivel saját cég én könyvelek) én adtam be a bevallásomat, ezért ez a hibaüzenet jött:
D004 Alapbevallás a nem egyéni vállalkozó illetve tevékenységét egész évben szüneteltető egyéni vállalkozó adózóra érkezett olyan munkáltatói adatszolgáltatás, ahol a munkáltatói adómegállapításra vonatkozó kódkocka kitöltött, vagyis az adózó munkáltatói adómegállapítást kért a 2015. adóévre.
Ha Ön munkáltatói adómegállapítást választott és ennek ellenére személyi jövedelemadójáról adóbevallást nyújtott be, ezen felhívásra a kézbesítéstől számított 15 napon belül igazolhatja, hogy munkáltatói adómegállapítás választására nem volt jogosult.

A kérdésem röviden az lenne, hogy ezt hogy tudom a legegyszerűbben megoldani?

Re: Szja bevallás hibaüzenet

HozzászólásElküldve: szomb. jún. 11, 2016 7:53 pm
Szerző: 494
Szia!
Én is így jártam :(
Először a januári 08-ason az I betűt N-re kell javítani (nekem minden dolgozót javítanom kellett), mert nem a munkáltató állapítja meg az adót. Utána nekem minden dolgozónak akinek I-t jelöltem az 53-asa mellé még csatolnom kellett egy munkáltatói igazolást szó szerint arról, hogy a dolgozó tényleg nem kérte a munkáltatói adómegállapítást. Kell még mellé egy 1530-as nyomtatvány (a januári másolata, mert ugye azon jó volt aláírva). Az 53-assal együtt kell beküldeni mindazoknak akiknek rosszul volt jelölve.