Adófórum

Adózási és számviteli információk

Szja bevallás hibaüzenet

Elektronikus bevallás

Szja bevallás hibaüzenet

HozzászólásSzerző: mokrt » kedd jún. 07, 2016 12:10 pm

Kedves fórumozók!
A januári 1608-as bevallásba bejelölésre került a munkáltatói adómegállapítás kódkockája, de (mivel saját cég én könyvelek) én adtam be a bevallásomat, ezért ez a hibaüzenet jött:
D004 Alapbevallás a nem egyéni vállalkozó illetve tevékenységét egész évben szüneteltető egyéni vállalkozó adózóra érkezett olyan munkáltatói adatszolgáltatás, ahol a munkáltatói adómegállapításra vonatkozó kódkocka kitöltött, vagyis az adózó munkáltatói adómegállapítást kért a 2015. adóévre.
Ha Ön munkáltatói adómegállapítást választott és ennek ellenére személyi jövedelemadójáról adóbevallást nyújtott be, ezen felhívásra a kézbesítéstől számított 15 napon belül igazolhatja, hogy munkáltatói adómegállapítás választására nem volt jogosult.

A kérdésem röviden az lenne, hogy ezt hogy tudom a legegyszerűbben megoldani?
mokrt
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd jún. 07, 2016 12:01 pm

Re: Szja bevallás hibaüzenet

HozzászólásSzerző: 494 » szomb. jún. 11, 2016 7:53 pm

Szia!
Én is így jártam :(
Először a januári 08-ason az I betűt N-re kell javítani (nekem minden dolgozót javítanom kellett), mert nem a munkáltató állapítja meg az adót. Utána nekem minden dolgozónak akinek I-t jelöltem az 53-asa mellé még csatolnom kellett egy munkáltatói igazolást szó szerint arról, hogy a dolgozó tényleg nem kérte a munkáltatói adómegállapítást. Kell még mellé egy 1530-as nyomtatvány (a januári másolata, mert ugye azon jó volt aláírva). Az 53-assal együtt kell beküldeni mindazoknak akiknek rosszul volt jelölve.
494
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am


Vissza: Elektronikus bevallás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég