Adófórum

Adózási és számviteli információk

1358-as bevallás kitöltése.

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: kispiktorbt » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Beküldtem az egyéni vállalkozó december havi 1358-as bevallását december 5-étől 31-ig, mivel a vállalkozó május 5-től decemb er 4-ig szüneteltette vállalkozását.
042 hibakóddal érkezett hibaüzenet, mely szerint szüneteltetés ideje alatt csak a nem szüneteltetett egyéb tevékenységek (pl. adószámos magánszemély, OBANK) tekintetében és az egyéni vállalkozói tevékenység megszűnéséhez kapcsolódóan benyujtott záróbevallásokat lehet feldolgozni.

Mivel ezt a választ nem értem, ezért szeretném kérni a segítségeteket.
Gondolom, hogy az Okmányiroda a szüneteltetés megszüntetéséről értesítette a NAV-ot, ugyanúgy, mint a vállalkozót.
Segítségeteket köszönöm.
Üdvözlettel Ági
kispiktorbt

HozzászólásSzerző: ticus » szomb. feb. 08, 2014 6:37 pm

Valamiért a NAV-nál nem jelenik meg a szünetelés befejezése. Szoktak csúszni, de azért ennyit nem. Nézd meg a törzsadatokban, hogy be van-e jegyezve, hogy újra élő vállalkozás. Ha nem, akkor nézd meg, hogy az okmányiroda visszaigazolta-e a változásbejelentést az értesítési tárhelyre. Nem elég, hogy a bejelentés el lett küldve, hanem az okmányirodának is vissza kell igazolnia, hogy tudomásul vette. A visszaigazolásban tudod ellenőrizni, hogy jók-e a dátumok. Az egyéni vállalkozók nyilvántartásában is meg tudod nézni, hogy milyen státuszú a vállalkozó.
ticus

HozzászólásSzerző: afg » vas. feb. 09, 2014 2:59 pm

A NAV felé 1041-esen változásként a szüneteltetés végét is be kell jelenteni, ez megtörtént?
afg

HozzászólásSzerző: kispiktorbt » hétf. feb. 10, 2014 8:42 am

Jaj nem lett elküldve a 1041-es, mivel én úgy tudtam, hogy a változás jelentést az Okmányiroda intézi, mivelo nekem is visszaigazolta a szüneteltetés megszüntetését.
Köszönöm a válaszod, akkor most gyorsan elküldöm a nyomtatványt.
Szia, üdv. Ági
kispiktorbt

Vissza: Elektronikus bevallás