Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kényszertörlési eljárás

Elektronikus bevallás

Kényszertörlési eljárás

HozzászólásSzerző: afg » szer. nov. 06, 2013 6:53 pm

A cégbíróság felé a vezető tisztségviselőnek ill. tagnak egy nyilatkozatot kell küldeni, hogy milyen vagyona( ingatlan, gépek....stb.) illetve kötelezettségei vannak a társaságnak. Csak egy nyilatkozatot vár a cégbíróság, dokumentum, bizonylat, bevallás, iratanyagok.... ilyenek nem kellenek csak a nyilatkozat önmagában.

A második bekezdésben ténylegesen az iratőrzési helyre kérdeznek rá. Egyszerűen csak meg kell adni, hogy hol lesznek a bizonylatok, a céges papírok. Hisz előfordulhat például, hogy a kényszertörlési eljárás közzétételét követően jelentkeznek hitelezői igények. Ilyenkor a cégbíróság felszámolási eljárásba terelheti át az egészet, és a felszámolónak természetesen szüksége lesz az iratokra.

A kényszertörlési eljárásnál valóban nincs fellebbezési lehetőség.
Az első kérdéseid olvasásakor nem vettem, ki, hogy a társaság szeretné-e megtartani a céget vagy sem. Amíg a cégbíróság nem törli, csak addig még van lehetőség az adószám ismételt megállapítására. Csak most írtad, hogy nem akarná visszaállítani a tulajdonos, csak az a kérdés, hogy új cég alapításában, tulajdon vásárlásban gondolkodik-e a későbbiekben. Az adóregisztrációs eljárás miatt(Art. 24/c illetve 24/d) ugyanis, ha 15 millió Ft feletti tartozása lenne, vagy esetlegesen a felszámolási eljárással való megszűnés esetén is 15 millió feletti tartozással szűnne meg, akkor az befolyásolhatja az elképzeléseit az ügyvezetőnek ...
De a Te konkrét esetedet pontosan nem ismerve ez lehet, hogy nem is jön szóba, így ezzel nem is kell foglalkozni most. Ez esetben csak egy zárójeles megjegyzésnek szántam az utóbbiakat.
afg
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Kényszertörlési eljárás

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. jan. 22, 2014 12:58 pm

Köszönöm a segítséget, hasznos volt!
Bocs de elfelejtettem lezárni.
tothkornelia69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Kényszertörlési eljárás

HozzászólásSzerző: meggyeskonyv » csüt. szept. 03, 2015 6:12 pm

Sziasztok! Szerencssen belefutottam én is ebbe a kényszertörlésbe. Olvasgatom a hozzászólásokat, de kérdeznék is. 2015.07.28. napján elrendeli a CB a BT kényszertörlését. Elkészítem a záró bevallásokat 07.27-i dátummal. A társaságnál elég sok eredménytartalék halmozódott fel. Ezt ugye ki kell mutatnom. A tulajdonosok mikor vehetik fel? Vagy ilyen esetben felszámolóhoz kerül???
Nekem kell e a későbbiekben bevallásokat beadnom? Gondolok itt 1508, 1501, stb.

Előre is köszönöm!!!
meggyeskonyv
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Előző

Vissza: Elektronikus bevallás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég