Adófórum

Adózási és számviteli információk

áfa bevallás helyesbítése, önellenőrzése

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: gundelniki » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Elszúrtam az áfabevallást, mégpedig ott, hogy az előző időszakról áthozható összeget tévesen tüntettem fel. Hogy lehet javítani? Helyesbítés, önellenőrzés? Csak a helyes összeget kell beírnom vagy a különbözetét?

Előre is köszi
gundelniki

HozzászólásSzerző: kkpbt » pén. máj. 10, 2013 9:10 pm

Ha még nem kaptál hibaüzenetet, akkor Helyesbítéssel. Előfordult már az is, hogy kaptam egy értesítést, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján javították a bevallást, ha nem értek egyet ..... (de egyetértettem, így megúsztam egy javítást.)
Ocó
kkpbt

HozzászólásSzerző: gundelniki » szomb. máj. 11, 2013 11:44 am

Kaptam hibaüzenetet és hogy vagy helyesbítéssel vagy önellenőrzéssel javítsam és tüntessem fel a hibás bevallás számát.De akkor most melyik? Nem egészen világos hogy kell.
gundelniki

HozzászólásSzerző: Budainé » szomb. máj. 11, 2013 12:00 pm

A hibásnak minősített bevallás vonalkódját tüntesd fel a főlapon, és a bevallás jellegét hagyd üresen. Ilyenkor nem jelölheted sem a helyesbítést, sem az önellenőrzést.
Budainé

HozzászólásSzerző: gundelniki » vas. máj. 12, 2013 9:35 am

Szóval, legelőször azt üzenték hogy javítsam, tüntessem fel a vonalkódot, erre kaptam azt a választ itt, hogy ugyanúgy csináljam meg csak a jó összeggel és vonalkóddal. De nem lett jó, és ezt üzenték:
"Duplasági hiba: erre az idoszakra már beérkezett az alapbevallása, így ezt a bizonylatot
nem tudjuk feldolgozni. Amennyiben jelen bevallás benyújtásával a korábban
benyújtott bevallás adatainak módosítása volt a célja, akkor azt helyesbítés/önellenorzés
benyújtásával teheti meg."
gundelniki

HozzászólásSzerző: kkpbt » vas. máj. 12, 2013 10:20 am

Akkor valószínűleg kijavították a bevallást az APEH-nál. Nézd meg a folyószámlát, hogy feldolgozott-e a bevallás, illetve külön meg tudod nézni a feldolgozási státuszt is az ügyfélkapun. (eBEV-szolgáltatások/Szolgáltatások/Bevallás dokumentum lekérdezés/Beadott bevallások állapota)helyen.
Ocó
kkpbt

Vissza: Elektronikus bevallás