Adófórum

Adózási és számviteli információk

1001-es bevallást kinek kell benyújtania?

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: Corvina » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy a 1001-es bevallást kinek kell benyújtania, tehát mely adóalanyoknak? Ha van egy cégem, amelynek 2 alkalmazottja van, tehát a cég havonta fizet az alkalmazottak után szakképzési hozzájárulást. Ez a cég június óta létezik. Kellett volna 1001-est beadnom? Ha kellett volna, most mitévő legyek szerintetek? Van egy másik cégem is, ahol nem fizet ki a cég jövedelmet senkinek, és mivel a vállalkozónak van 36 órát meghaladó munkaviszonya, ezért nem kell járulékokat sem fizetni. Ugye itt nem kell 1001-est beadni?

Köszi a segítségeteket!

Corvina

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » vas. jan. 09, 2011 6:04 pm

Szia!

Szakképzésit nem havonta fizetünk, hanem évente kétszer, első félév: július 20-ig, második félév február 25-ig, és ezen időpontok a 1001 bevallás határidői.

Mindkét esetben kell bevallást küldeni, a második esetben 0-ás lesz. De 0-ás bevallást kiválthatsz NY nyomtatvánnyal is.

üdv:Nelly

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: Corvina » csüt. jan. 13, 2011 8:04 am

Szia!

Köszi a válaszodat! Szerinted, ha a cég, amit könyvelek június 7-én alakult, és én nem adtam be július 20-ig az erre a kis időre szóló bevallást -egyébként 0-ás lett volna, mert akkor még nem volt alkalmazott, és a tulajdonosnak volt 36 órát meghaladó munkaviszonya- akkor mit kellene tennem? Be kell adni önrevíziót erre az időszakra? Vagy elegendő február 25-ig? Gondolom nem...

Köszi!

Corvina

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szomb. jan. 15, 2011 12:26 pm

Szia! szerintem a 2010.07.20-ig elmulasztott 1001-es, illetve az NY leadása miatt, most utólag be kellene adnod a szakképzési előlegre vonatkozóan magát a 1001-est, jelölve benne a szakképzési hozzájárulás soron június hónapnál, hogy nulla.

Most pedig még az éves bevallási kötelezettséged vonatkozásában, benne a szakképzési kötelezettséggel még időben vagy 2011.02.25-ig.  

/Attól, hogy korábban a cégnek nem volt alkalmazottja, attól még maga a cég (pld-ul a nem EVÁ-s KFT, Bt) az alanya a szakképzési hozzájárulásról szóló tv-nek.  Valamint, mivel a TB járulékalapja a szaképzési alapja a nem EVÁ-s adóalanyoknál, ha volt olyan : pld-ul telefon természetbeni, stb., ami TB járulék alapot képezett, az szakképzési hozz.alap is-- ezzel csak azt akartam mondani, hogy előfordulhat, hogy nincs egy TB járulékos alkalmazott sem, de még is van szakképzési hozzájárulási alap..) Üdv.

melcsi62

Vissza: Elektronikus bevallás