Sziasztok
Adott be mostanában valaki Ro1-es regisztrációs adatlapot, és ha igen milyen mellékletet csatolt hozzá?
Sziasztok
Adott be mostanában valaki Ro1-es regisztrációs adatlapot, és ha igen milyen mellékletet csatolt hozzá?
Szia!
Az alábbi linkról le tudod tölteni az R01 kitöltési útmutatót. Abban benne van pontosan, hogy mely okmányokat kell mellékleni eredetiben.
Szia.
Nekem konkrét esetem van, azért szerettem volna megtudni, hogy más valaki mit csatolt az Ro1-es-hez, mert ott törvényes képviseletet igazoló okirtatot kérnek, - aminek a fogalma mostmár nem világos előttem - történt ugyanis, hogy engem a törvényes képviseletet igazoló okmány pótlólagos csatolására kértek, - ami jelen esetben egy másik" meghatalmazás" . De ehhez tudni kell, hogy van 6 ügyfelem akiknek már benyujtottam Ro1-t - még külön meghatalmazás nélkül- és eddig mindig beregisztráltak, ezért kérdeztem.
Karola!
A törvényes képviselője a cégnek az ügyvezető, cégvezető, stb., ő a cégjegyzésre jogosult vezető. Ő ad Neked meghatalmazást arra, hogy a VPOP felé történő bevallásokat, stb. megtehessed.
Szia.
Lehet hogy rosszul tettem fel a kérdést, mint írtam már vannak ügyfeleim akiknek én adom le a gázolaj jövedékiadó visszaigénylését, nem ez volt az első. Azt is tudom amit leírtál,. Az én ügyfeleim egytől-egyik mind családi gazdálkodó őstermelők, és eddig még soha nem volt ilyen hiánypótlásom, hogy "törvényes képviselői meghatalmazás". Eddig még mindig elég volt az adókártyamásolatom, ezért nem értem az egészet.
Szia!
Nem tudom segít-e neked a válaszom. Egy társaságnak benyújtottam az R01-esét, ahol én voltam a meghatalmazott, tudni kell hozzá, hogy én már akkor meghatalmazott voltam a kezdetek óta a VPOP felé, csak az eredeti ügyvezető meghalt, és a másik tag lett az ügyvezető, ezért új meghatalmazást kellett készíteni. Küldtem hozzá a képviselő (ügyvezető) aláírási címpéldányát, továbbá az adókártyám másolatát. Nem volt elég, kiderült, hogy az R01-esen az 1-es lap alján található nyilatkozatot is ki kell tölteni, de azt géppel nem lehet, csak kézzel. Újból elküldtük az új reg.adatlapot már a kézzel kitöltött nyilatkozattal együtt. De még ez sem volt elég, be kellett küldenünk egy általunk megírt nyilatkozatot, hogy én /an., asz.) az XY társaság (adószám) ügyvezetője nyilatkozom, hogy a VZ kft képviseletét mint könyvviteli szolgáltatásra jogosult gazdasági társaság tagja látom el. Külön újra a társaság neve, székhelye/levelezési címe, telefon,fax száma. Csatoltam hozzá a tárolt cégkivonatot. Próbáld meg, hátha így elfogadják.
Györgyi
Szia Nyerkiné.
Na erre lettem volna kíváncsi, hogy másokkal is megjáratják-e a poklok útját, vagy csak most velem volt ilyen "kedves" az ügyintézői. Mint mondtam előzőleg is, nem ez volt az első ügyfelem, sima őstermelő, és ezt a huzavonát eddig még nem csináltatták velem. Persze ennek az volt az előzménye, hogy beadtuk az Ro1-est, eltelt 1 hét , beadtam a bevallást, visszajött a válasz ilyen VPID számú ügyfél nincs, sebaj telefon, ja hétfőn érkezett az Ro1-es, még nincs beregisztrálva, -akkor péntek volt-, hivjam kedden , kaptam egy telefonszámot, és egy nevet, Őt keressem, megnézi rendben van-e a regisztráció, akkor újra küldhetem a bevallást (ez igénylés lenne). Kedd- telefon- telefonszám jó- ügyintézőt keresem, ilyen nevű ügyintéző náluk nem dolgozik. Hoppá!, Sebaj van másik ügyintéző, aki aztán "kedvesen elmondta" hogy hiánypótlás miatt már kiküldék a levelet, stb. stb. na ez ütötte ki a biztosítékot, és kissé elvette az életkedvem egyáltalán úgy ettől a munkától is.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég