Adófórum

Adózási és számviteli információk

VPOP Ro1-es regisztráció

Elektronikus bevallás

VPOP Ro1-es regisztráció

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok

Adott be mostanában valaki Ro1-es regisztrációs adatlapot, és ha igen milyen mellékletet csatolt hozzá?

nagyne_karola

VPOP Ro1-es regisztráció

HozzászólásSzerző: madora100 » pén. máj. 14, 2010 7:58 am

Szia!

Az alábbi linkról le tudod tölteni az R01 kitöltési útmutatót. Abban benne van pontosan, hogy mely okmányokat kell mellékleni eredetiben.

http://www.vam.hu/enyomtatvany/index.html#3

madora100

VPOP Ro1-es regisztráció

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » pén. máj. 14, 2010 8:52 am

Szia.

Nekem konkrét esetem van, azért szerettem volna megtudni, hogy más valaki mit csatolt az Ro1-es-hez, mert ott törvényes képviseletet igazoló okirtatot kérnek, - aminek a fogalma mostmár nem világos előttem -  történt ugyanis, hogy engem a törvényes képviseletet igazoló okmány pótlólagos csatolására kértek, - ami jelen esetben egy másik" meghatalmazás" . De ehhez tudni kell, hogy van  6 ügyfelem akiknek már benyujtottam Ro1-t  - még külön meghatalmazás nélkül-    és eddig mindig beregisztráltak, ezért kérdeztem.

nagyne_karola

VPOP Ro1-es regisztráció

HozzászólásSzerző: madora100 » pén. máj. 14, 2010 9:05 am

Karola!

A törvényes képviselője a cégnek az ügyvezető, cégvezető, stb., ő a cégjegyzésre jogosult vezető. Ő ad Neked meghatalmazást arra, hogy a VPOP felé történő bevallásokat, stb. megtehessed.

madora100

VPOP Ro1-es regisztráció

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » pén. máj. 14, 2010 10:03 am

Szia.

Lehet hogy rosszul tettem fel a kérdést,  mint írtam már vannak ügyfeleim akiknek én adom le a gázolaj jövedékiadó visszaigénylését, nem ez volt az első.  Azt is tudom amit leírtál,. Az én ügyfeleim egytől-egyik mind családi gazdálkodó őstermelők, és eddig még soha nem volt ilyen hiánypótlásom, hogy "törvényes képviselői meghatalmazás". Eddig még mindig elég volt az adókártyamásolatom, ezért nem értem az egészet.

nagyne_karola

VPOP Ro1-es regisztráció

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » pén. máj. 14, 2010 10:27 am

Szia!

Nem tudom segít-e neked a válaszom. Egy társaságnak benyújtottam az R01-esét, ahol én voltam a meghatalmazott, tudni kell hozzá, hogy én már akkor meghatalmazott voltam a kezdetek óta a VPOP felé, csak az eredeti ügyvezető meghalt, és a másik tag lett az ügyvezető, ezért új meghatalmazást kellett készíteni. Küldtem hozzá a képviselő (ügyvezető) aláírási címpéldányát, továbbá az adókártyám másolatát. Nem volt elég, kiderült, hogy az R01-esen az 1-es lap alján található nyilatkozatot is ki kell tölteni, de azt géppel nem lehet, csak kézzel. Újból elküldtük az új reg.adatlapot már a kézzel kitöltött nyilatkozattal együtt. De még ez sem volt elég, be kellett küldenünk egy általunk megírt nyilatkozatot, hogy én /an., asz.) az XY társaság (adószám) ügyvezetője nyilatkozom, hogy a VZ kft képviseletét mint könyvviteli szolgáltatásra jogosult gazdasági társaság tagja látom el. Külön újra a társaság neve, székhelye/levelezési címe, telefon,fax száma. Csatoltam hozzá a tárolt cégkivonatot. Próbáld meg, hátha így elfogadják.

Györgyi

Nyerkiné

VPOP Ro1-es regisztráció

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » pén. máj. 14, 2010 10:29 am

Ja és hozzátennem, hogy attól függetlenül, hogy a reg.lappal kínlódtunk itt is, ott is (az első elkeveredett a VPOP-n), küldtem a bevallásokat folyamatosan. Mégis kaptam én is és a cég is bírságot késedelmes beküldés miatt, mivel meg kellett ismételnem az összes addigi bevallást, hiába volt érkeztető nyugtám. Fellebbeztem, befizettem az eljárási illetéket, de a mai napig erre nem reagáltak.
Nyerkiné

VPOP Ro1-es regisztráció

HozzászólásSzerző: madora100 » pén. máj. 14, 2010 11:39 am

Ez mindennek a teteje.
madora100

VPOP Ro1-es regisztráció

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » pén. máj. 14, 2010 11:40 am

Szia Nyerkiné.

Na erre lettem volna kíváncsi, hogy másokkal is megjáratják-e a poklok útját, vagy csak most velem volt ilyen "kedves" az ügyintézői. Mint mondtam előzőleg is, nem ez volt az első ügyfelem, sima őstermelő, és ezt a huzavonát eddig még nem csináltatták velem. Persze ennek az volt az előzménye, hogy beadtuk az Ro1-est, eltelt 1 hét , beadtam a bevallást, visszajött a válasz ilyen VPID számú ügyfél nincs, sebaj telefon, ja hétfőn érkezett az Ro1-es, még nincs beregisztrálva, -akkor péntek volt-, hivjam kedden , kaptam egy telefonszámot, és egy nevet, Őt keressem, megnézi rendben van-e a regisztráció, akkor újra küldhetem a bevallást (ez igénylés lenne). Kedd- telefon-  telefonszám jó- ügyintézőt keresem, ilyen nevű ügyintéző náluk nem dolgozik. Hoppá!, Sebaj van másik ügyintéző, aki aztán "kedvesen elmondta" hogy hiánypótlás miatt már kiküldék a levelet, stb. stb. na ez ütötte ki a biztosítékot, és kissé elvette az életkedvem egyáltalán úgy ettől a munkától is.

nagyne_karola

VPOP Ro1-es regisztráció

HozzászólásSzerző: madora100 » pén. máj. 14, 2010 11:42 am

Nem csodálom, hogy kiment a biztosíték.
madora100

Vissza: Elektronikus bevallás