Sziasztok,
BT-ben tagcsere történt, a beltagból kültag lett. Az ügyfélkapu az ő nevén van regisztrálva. Maradhat ő a jogosult, annak ellenére ,hogy az új beltag képviseli a céget, vagy meg kell ezt is változtatni?
üdv, Gabi
Sziasztok,
BT-ben tagcsere történt, a beltagból kültag lett. Az ügyfélkapu az ő nevén van regisztrálva. Maradhat ő a jogosult, annak ellenére ,hogy az új beltag képviseli a céget, vagy meg kell ezt is változtatni?
üdv, Gabi
Szia!
Ha nem ő a vállalkozás képviseletére jogosult személy, akkor meg kell változtatni.
Üdv: Böbe
Ezt a 10T201T-s nyomtatvány tudom megtenni?
Köszönöm,
üdv, gabi
Nem. Az új képviseletre jogosult személynek az ügyfélkapun regisztrálni kell ( ha még nincs neki.) 10T180 -on kell bejelenteni az új képviseletet, majd ha ezt feldolgozták, akkor a régi képviselőtől a 10T182 nyomtatványon lehet visszavonni a képviseletet.
erika
Szerintem a 201T-n 15 napon belül be kellett volna adni a törv. képviselő változást , B01 5. pont.
A beltagból lett kültag ügyfélkapuján is mehetnek a bevallások, csak most már nem mint törv. képviselő, hanem mint meghatalmazottként lehet jogosult küldeni.
De a legtisztább az lenne szerintem is, a beltag ükaput nyit, 180-ason bejelentkezik, a 182-esen pedig bejelenti az előző képviselő jogosultságának megszűnését.
üdv
A 201T nem ment be határidőre. Ennek gondolom meg is lesz az ára..
Az új beltagnak van ügyfélkapuja, a másik cége miatt. 180-ast is a vált. határidejével kellett volna beadni, vagy azt a mai dátummal is beadhatom?
Szerintem a 180-as visszamenőleg nem működik, úgy gondolom az mehet a mai nappal!
A 201 miatt meg remélem nem lesz büntetés!!!!!!!!!
Visszamenőlegesen nem működik. SŐT ha beadod, akkor is még napok telnek el, amíg feldolgozzák.
A 10T182 törlést ezért csak akkor add be, amikor a 10T180-at feldolgozták, nehogy ne legyen bejelntve senki. A 10T182 azonnal feldolgozzák!
erika
Vagy egyszerre küldi a 180 és 182-t, én tavaly így tettem.
A 180 mellé még szükséges cégkivonat is ha az új képviselő lesz jelentve .
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
( Az egész azzal kezdődött,hogy benéztem a változás dátumát , meg voltam győződve arról,hogy a cégbírósági végzés kelte lesz mindenhol az irányadó. Az elkerülte a figyelmemet ,hogy a társ. szerződés módosítás közel egy hónappal hamarabb történt és ez számít..Úgyhogy mivel így még nem jártam, egy ideje ennek a rendbetételével küzdök..Kornélia én is bízom abban ,hogy nem, vagy ha mégis, akkor nem túl sok következménye ennek a malőrnek..)
Gabi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég