Adófórum

Adózási és számviteli információk

UK30, 10T180 bejelentők

Elektronikus bevallás

UK30, 10T180 bejelentők

HozzászólásSzerző: Szilvi79 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok, a következő nehézségbe ütköztem. Bejelentkezni szerettem volna telefonos ügyintézésre az Apeh-hoz, elküldtem az uk30-ast, postán meg is kaptam a kódomat. Még nemm próbáltam ki, de mondták nekem hogy be kell küldeni a 10t180 változásbejelentőként, de nem tudom sehogy kitölteni, mindig hibákat hoz ki. Az apehnál  telefonon se tudtak segíteni. Csinált már valaki ilyet? Totál megőrülök már ettől az egésztől.

Előre is köszönöm.

Szilvi79

UK30, 10T180 bejelentők

HozzászólásSzerző: Napraforgó » kedd márc. 16, 2010 10:14 pm

Szia! Ne izgulj, nálam is a legnehezebb bejeletések egyike...

A napokban készítettem el egy 10T180-at (amin már tanú aláírása is kellett), és azon próbáltam ki:

Ha "másolatot" készítesz az eredeti 180-asról (ha ez 2010 évi), vagy készítesz egy új 10T180-ast, akkor az 1-ső oldalon a D-t X-eld, majd a 2. oldaolon  7.a-t X-eld. (a többi adat mellé)

Nekem így hibátlan, csak "sárga" figyelmeztetést ad.

Ja és az 1-ső oldalon a dátum fölött kéri a meghatalmazást bejelölni, ami a P1 és P2 pótlapot is magával viszi. Mivel elektronikusan is beküldhető, így szerintem a tanúknak nincs mit aláírni.

Napraforgó

UK30, 10T180 bejelentők

HozzászólásSzerző: pseniko » kedd márc. 23, 2010 12:04 pm

Szilvi és Napraforgó nektek elfogadták így a T180-as módosítását.  Most olvasom, a kitöltésibe, hogy ha elektronikusan van beküldve, akkor is scannelt formában be kell nyújtani az aláírt pótlapot/cstolmányt. 

Agyrém. Megkaptam az a ... számot, de senkit nem tudok elintézni, mert mindenkit ide kellene rángatnom?

Enci

pseniko

UK30, 10T180 bejelentők

HozzászólásSzerző: pseniko » kedd márc. 23, 2010 12:10 pm

Kitöltési:

A pótlap használata esetén nem elegendõ annak programmal történõ kitöltése, hanem a kitöltést követõen azt minden esetben ki kell nyomtatni, majd aláírva kell az Adatlaphoz csatolni (változásbejelentés esetén szkennelt formában). Amennyiben az adózó nem a pótlapot használja az állandó meghatalmazáshoz, akkor az Adatlaphoz kötetlen formában írt állandó meghatalmazást kell csatolni! Tájékoztatjuk, hogy az állandó meghatalmazás a meghatalmazó(k) és a meghatalmazott együttes aláírása nélkül érvénytelen!

Engem úgy tájékoztattak, hogy beadom az UK30-at, megkapom az azonosítót, akkor akinek az elektronikusan intézhető ügyire be vagyok jelentve, arral jogosult leszek a telefonosra is.

Vagy csak küldjem be csatolmány nélkül.  Nagyon kellen, mert hiánypótlásról lenne szó, és már tényleg a konkrét telefonos üi. tudja csak megoldani.

Enci

pseniko

Vissza: Elektronikus bevallás