Adófórum

Adózási és számviteli információk

Havonként egy vagy naponta egy?

Elektronikus bevallás

Havonként egy vagy naponta egy?

HozzászólásSzerző: marypop » csüt. márc. 11, 2010 6:23 am

Én úgy tudom, hogy az olaszok is, és a franciák is eltörölték. Köszi az egyetértést. Állítólag a következő kormány eltörli ezt a rettenetet.
marypop
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am

Havonként egy vagy naponta egy?

HozzászólásSzerző: Rozalinda » csüt. márc. 11, 2010 8:43 am

Marypop  teljesen egyetértek veled. Köszönöm, hogy  leirtad  a gondolataidat.

MEGERŐSÍTETTED  AZ ÍRÁSAIMAT,  AMIT MÁR  TÖBBSZÖR  TÖBB HELYEN  FELVETETTEM. 

Gondolom  sovány  vigasz, ha együtt érzek  veled.  Ha megnézed a Nyílt  levél topicok irtunk az állampolgári  jogok országgyűlési  biztosának ebben a kérdésben.  Panasz bejelentéssel éltünk, már  többmint  egy  hónapja.  Nem látunk semmi intézkedést, sőt  azt sem, hogy  bárki foglalkozna  a témával.  Érdemben foglalkozna sok ezer ember panaszával.

Több piacról  viszont  jelezték  a könyvelők, hogy  az Apeh kiment  ellenőrizni  a bejelentési bevallási kötelezettség  teljesitését. Kéri 10THIPA bemutatni,  aztán mennek a számitógépükhöz ellenőrizni, hogy  tényleg  beért-e.

Viszont a vámosok és apehosok demonstrációja nagy sajtó nyilvánosságot  kapott, amikor   a  mult  héten  kurjongattak a PM  előtt.   Felháboritó  ez  a  hozzáállás. 

 

Rozalinda
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Havonként egy vagy naponta egy?

HozzászólásSzerző: marypop » csüt. márc. 11, 2010 12:13 pm

 Köszi Rozalinda

Nem elég az, hogy demonstráltak, de aljas módon, miután befejezték, elmentek a környező üzletekbe ellenőrizni, sőt büntetni. Ráadásul minden évben több milliárd jutalmat osztanak szét maguk között a beszedett büntikből, Tavaly előtt 17,6 milliárdot, tavaly csak 9 milliárdot. Ezért tüntettek, és ugye az adót ha már beszedik nem a saját zsebükbe kellene tenni, hanem az államháztartásba. Mit várunk ezektől a vérszívóktól? Én adóznék tisztességesen, ha hagynának élni, de az egyéni vállalkozókról azt hiszik, hogy milliókat keresnek, holott arra nem elég, hogy a normál adót befizesd. Azt viszont beláthatnák ők is a törvényalkotók, hogy lassan megölik azokat is akik még hoznak valamit az állam kasszájába. Ezzel a törvénnyel csak és kizárólag büntetni lehet. Egyszerűen végrehajthatatlan. Van egy réteg akik messze ívben letojják, és ez a kisebbség. Rájuk ahogy érzékelem, nem vonatkozik semmilyen törvény. Ha mellettem áll egy egész banda, akkor is csak engem ellenőriznek, a rendőr meg azt mondja, nem tudnak velük mit kezdeni. És aránytalanul nagy büntetéseket szabnak ki nevetve. Az árukészlet nem takarja be a büntetést, így a család megélhetését is megvonják. Ha nekem segít a lányom be kell jelentenem, de ezeknél a bodzaszedőknél ha öten dolgoznak akkor sem számít. Milyen világ ez? A legbicskanyitogatóbb az, hogy ezek a büntetések már bele vannak kalkulálva a költségvetésbe, és ha törik, ha szakad az összegnek meg kell lenni. Mindegy milyen áron. Sehol a világon nincs ilyen. Ráadásul, mint a bűnöző terroristákra, úgy küldik ki a kommandót, kánikula, kikelet, csillagszóró, stb. kommandó hadművelet. Felháborító. Ha adsz nyugtát, másba kötnek bele, tehetsz bármit, ha ott vannak, büntetés nélkül nem mennek el. Ha kérdezel tőlük valamit, semmire nem tudják a választ, vagy mindegyik mást mond. Azt sem tudják milyen jogszabály alapján büntethet. Az új bejelentkezősdiről sem tudnak egyértelmű felvilágosítást adni. Aki ezt megtervezte, szerintem az sem tudja, hogy mit alkotott, mindegycsak büntetni lehessen. Alkotmánybíróságra kellene vinni az ügyet. Azt kellene tenni, hogy összefogva, mindennap este 6-kor egyszerre nyitni meg az ügyfél kaput. 400 ezer kereskedő, szerintem másodszorra össze omlana a rendszer. Képzeld el azt a kőművest aki délelőtt x faluban falaz, délután y faluban. hányszor kell letölteni a nyomtatványokat? Ráadásul 5 évig őrizd meg, napi 4-6 kinyomtatott oldalt. Mekkora tároló hely kell? 

marypop
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am

Havonként egy vagy naponta egy?

HozzászólásSzerző: izsayeva1 » szer. márc. 24, 2010 8:55 am

Sziasztok!

Én tegnap futottam bele ebbe az őrületbe, jött egy vásározó vállakozó hozzám, utána néztem ennek a 10THIPA-1044 napi bevallásnak, és nem akartam elhinni!! De igaz!! Őrület, és nem is ezt szeretném sokadszorra ragozni, ha ez kell, hát legyen. Azt szeretném kérdezni, hogy akinek van vásározó vállakozója, talált-e valami elfogadható megoldást, adjátok naponta a bejelentőt-bevallást, vagy hetente? Várható-e, hogy megváltozzon ez a szabály, vagy ebbe fogunk belebolondulni? (ebbe is) Mi a teendő, ha egy olyan városba megy, ahol nincs hipa? Akkor is be kell jelenteni, és 0-ás 1044?

Üdv: Éva 

 

 

 

izsayeva1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am

Havonként egy vagy naponta egy?

HozzászólásSzerző: Rozalinda » szer. márc. 24, 2010 9:24 am

ÉN MÉG NEM ŐRÜLTEM BELE.    De ha  zombit akarnak gyártani a könyvelőből, akkor ezzel a bevallási elvárással csak idő kérdése, hogy mikor válik zombivá az akinek  csinálnia kell. 

Hidd el igy kell csinálni!!!  Ezt irja elő a törvény, alkotta meg a jogszabály alkotó, szerkesztette  meg bevallás szerkesztő. És ugy  hallottuk, hogy a piacokon, vásárok már járnak és  szándékoznak ellenőrizni az ellenőrök.

Elfogadható megoldás nincs.  Mindenki ugy  csinálja ahogy  tudja.  Naponta nem vagyunk képesek küldeni. Még  akkor sem nagy büntetéseket helyeznek  kilátásba.  Ez egy végrehajthatatlan jogszabály!!!! 

Rendesen elqurták, mindannyian akik közremüködtek a rendszer  kidolgozásban.

Nevetséges:  most küldi az Apeh a leveleket az értesitési  tárhelyre, hogy  a  2010-es szja előlegnél a munkáltató hogyan nyilatkoztasson az adójóváirásról, mik a jogai a munkavállalónak. Ezt az értesitést  minden ügyfélkapus  vállalkozó kapja az értesitési  tárhelyére, akár  vonatkozhat rá akár  nem.  Meg  kaptak  a vállalkozók levelet ugyanezen az uton, hogy  kérhetnek apeh adómegállapítást, ez sem vonatkozott  rájuk.

Ezekre a feleslkeges értesitésekre van energia, számitógépes kapacitás.    Csak  az alkalmi HIPA  körüli visszásságokra nem jut idejük.  A PM előtti demonstráció  helyett  foglalkoztak volna egy a kereskedői társadalom számára elfogadható és végrehajtható bevallási gyakorlat kialakitásával. 

 

A jogyszabály változásról semmi hir. sőt arról  sem, hogy a  panasz bejelentésünkkel érdemben  foglalkozik-e  valaki.

Ne bolondulj bele, nem érdemes. Olvass inkább  vicceket, bevallás előtt, után. Vagy  csináld  a bevallást  tv nézés  közben. Kár rá a szót  vesztegetni.

Mi a teendő, ha egy olyan városba megy, ahol nincs hipa? Akkor is be kell jelenteni, és 0-ás 1044?

NEM kell.   Itt nincs  teendő. 

Több  helyen leirtuk hogyan sikerült hibatlan 10THIPA és 1004 küldeni. Olvasd el.

Bátorság és  kitartás, lesz ennél még rosszabb feladat is.  Pl alkalmi munkavállalás április 1 után.

Tudja már valaki a telefonszámot, vagy az sms cimet, ahova akár áprilsi 1-én reggel be lehet jelenteni az alkalmi munkavállalót. A kocsmát ki akarjuk nyitni hajnail öt órakor!!!!  És  szabályosan bejelenteni az alkalmi munkavállalót.   Továbbá hol vehető meg a két példányos  szigoru számadásu jelenléti iv, emelyet ki kell töltenie????

 

   Mi be akarjuk tartani a jogszabályt.  Sziveskedjenek ebben nem akadályozni bennünket!!!

 

Rozalinda
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Havonként egy vagy naponta egy?

HozzászólásSzerző: izsayeva1 » szer. márc. 24, 2010 9:41 am

Szia Rozalinda!

Örülök,hogy még nem őröltél bele :-))) Kár lett volna!! Köszönöm válaszod, aranyos vagy, majd megpróbálom humorosan felfogni, mást úgysem lehet tenni. De látom hogy téged is nagyon dühit ez az egész, és nem tudni hány ilyen vizfej nő még feleslegesen...

Üdv, szép napot Neked :-)

Éva

izsayeva1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am

Havonként egy vagy naponta egy?

HozzászólásSzerző: izsayeva1 » hétf. márc. 29, 2010 7:25 am

Sziasztok, Szia Rozalinda!

Szeretném a véleményed, sőt a többiekét is: mit gondoltok, megoldást jelentene-e a napi bevallások őrülete helyett, ha a piacozó vállalkozó azokon a helyeken, pl. a másik két városban, ahová vásározni jár, szerződést köt az önkormányzattal és bejelenti további telephelynek. Igaz, hogy az éves hipa bevallásban meg kell osztani a bevételt telephelyenként, de nem kell napi bevallást adnia. Nekem jónak tűnik, hiszen elvileg lehet egy vállalkozónak akárhány telephelye, de hátha van valami buktató, amit most nem látok?

Szép napot!

Évi  

 

izsayeva1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am

Havonként egy vagy naponta egy?

HozzászólásSzerző: Rozalinda » vas. ápr. 18, 2010 8:43 am

Most tartok kb a  háromszázadik 1044 bevallásnál. 

Csak azt nem értem, miért nem érzem a pénzügyminiszter által meghirdetett költségtakarékosságot  és az  adminisztráció csökkentést!!!!   Biztos bennünk van a hiba.

Rozalinda
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Előző

Vissza: Elektronikus bevallás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron