Szia Naish!
A fórum tele van a válasszal. pl.: nyitottban: adótanács: adószámos őstermelő. De írd be a keresőbe az őstermelő szó- t és láss csodát.:))))
P.Zsuzsa
Nagyon sok mindent találtam már és tudok is, de a kérdésemre még valahogy nem találtam választ. :(
Nem adószámos őstermelő.
Szia Naish!
Mire vagy pontosan kiváncsi?
Ha az őstermelő kifizető volt, ugyanaz a szabályok vonatkoznak rá, mint a
többiekre.
Üdv. kohnmari
Szia!
Mi az, hogy kifizető? Laikus vagyok..
Arra vagyok kíváncsi, hogy adott egy családi gazdaságon belüli őstermelő, akinek nincs alkalmazottja, bevételtől függően (ha ez számít) ad-e 06084-et, vagy sem. Az alapok érdekelnének..
helló!
Akkor kell adni 06084-et, ha valakinek valamiféle jövedelmet fizettél ki, illetve ha volt felvásárlásod (felvásárlási jegyen).
ha az utóbbi fennáll, akkor őstermelőnként kell M-es lapot kiállítanod.
üdv heni
Szia Naish!
Úgy van, ahogy Heni írta, ha magánszemélynek valami kifizetése volt az ős-
termelőnek (bér, bérleti díj, felvásárlási jegy stb). Még 2006-ban az AM könyvesek-
kel nem kellett foglalkozni, viszont 2007-től azt is havonta jelenteni kell a 0708-ason
minden kifizetőnek havonta, elektronikusan.
Üdv. kohnmari
Szia Naish!
A kifizető egy tágabb fogalom, mint a munkáltató. Minden munkáltató kifizető is egyben. Munkáltató az akivel a munkatörvénykönyve szerinti jogviszonyt létesítesz. (Minden munkáltató kifizető is egyben.)Mindenki, aki jövedelmet fizet ki, kifizető. Pl. kifizető a felvásárlási jegyre felvásárló, az osztalékot, kamatot fizető adóalany. Ha valakinek adóköteles jövedelmet fizettél, akkor kifizetővé váltál. A kérdés többi része passz, mert abban nem vagyok 100%-os.
P.Zsuzsa
Lehet, hogy ennyire hülye vagyok, de nem értem.
Úgy értsem én, mint őstermelő egy másik őstermelőnek fizettem valamiért?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég