Adófórum

Adózási és számviteli információk

APEH 08M30-as

Elektronikus bevallás

APEH 08M30-as

HozzászólásSzerző: l.nora » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Szervusztok !

Küzdök az apeh honlapon közzétett 08M30-as nyomtatvány kitöltésével !

Ha a törzsadatokból dolgozom akkor a munkáltató címét nem írja ki és elmenteni sem tudom a nyomtatványt "filemaszk" hiba miatt. Azt már kinyomoztam, hogy ez azt jelenti, hogy a törzsadat hossza nem lehet 40 karakternél hosszabb.

Gondoltam nem törzsadatokból, hanem kézzel kitöltve írom be a munkáltatót, de így sem jó!!!

Úgy fogadja el a rendszer ha a munkjáltató neve 2-3 karakter (persze a legtöbb ennél hosszabb).

Találkoztatok ilyen problémáva ? Tudtok az APEH-nek olyan elérhetőségét ahol ezt lehetne jelenteni ?

Vagy várjak amíg kijavítják és újra felteszik a nyomtatványt ? Lehet, hogy nem is tudják, hogy rossz.

De az is lehet, hogy én csinálok valamit rosszul !!! Bár egy ilyen nyomtatvány kitöltése nem kéne, hogy gondot okozzon. (nem ez az első nyomtatványom)

Kiváncsi vagyok a tapasztalatotokra !

Nóra 

l.nora

APEH 08M30-as

HozzászólásSzerző: markne » kedd jan. 20, 2009 10:05 am

Szia Nóra!

Ne kűzdjél vele, rossz a nyomtatvány, talán majd javítanak. Nem Te csinálod rosszul, én is ezzel voltam megáldva, de valakitől megtudtam,hogy hibás! Persze, ha szólsz, nem árt. Nekem egyébként a bérprogram elkészítette, csak a Java-t akartam próbálni.

Üdv.

markne

APEH 08M30-as

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » kedd jan. 20, 2009 10:09 am

Szia! Nem Te csinálod rosszul, hibás a nyomtatvány, nekem is a bér programozója hívta fel a figyelmemet, várjak még a letöltéssel, remélhetőleg hamarosan javítják. Én ennyit tudok, persze bosszantó, hogy nem halad az ember a munkával. Mária
valterjozsefne

APEH 08M30-as

HozzászólásSzerző: katonaa@ks.hu » kedd jan. 20, 2009 11:58 am

Sziasztok.

A ABEV-JAVA-s keretprogramba beolvasható 08M30 kapcsán én a következő hírekkel tudok szolgálni:  ha bérprogramból importáltok az ABEV-JAVA-s keretprogramba beolvasható 08M30-ba, cégnévként maximum 8 (!!!) karakter adható meg, 8 karaktaren túl hibaüzenete küld az ABEV és az importálás sikertelen. Továbbá az ekho-s mellékletre nem gyűjthető fe a 11,1%-os mező adata, nem biztosított az APEH mezőkódot a felgyűjtéshez. Na, egyenlőre ennyi... (Ha kézzel töltitek ki az ABEV-JAVA-s keretprogramba beolvasható 08M30-t, akkor nem jönnek elő ezek a hibák). Úgy lehet beimportálni az állományt - és ellenőrizni a magánszemélyek adatait, hogy ideiglenesen csak 8 karaktert adunk meg a cég nevéből. Állítólag már dolgozik az APEH a hiba kijavításán. Reméljük, a napokban kirakják a javított verziót.

Üdv: Ági

katonaa@ks.hu

APEH 08M30-as

HozzászólásSzerző: katonaa@ks.hu » kedd jan. 20, 2009 11:58 am

Sziasztok.

A ABEV-JAVA-s keretprogramba beolvasható 08M30 kapcsán én a következő hírekkel tudok szolgálni:  ha bérprogramból importáltok az ABEV-JAVA-s keretprogramba beolvasható 08M30-ba, cégnévként maximum 8 (!!!) karakter adható meg, 8 karaktaren túl hibaüzenete küld az ABEV és az importálás sikertelen. Továbbá az ekho-s mellékletre nem gyűjthető fe a 11,1%-os mező adata, nem biztosított az APEH mezőkódot a felgyűjtéshez. Na, egyenlőre ennyi... (Ha kézzel töltitek ki az ABEV-JAVA-s keretprogramba beolvasható 08M30-t, akkor nem jönnek elő ezek a hibák). Úgy lehet beimportálni az állományt - és ellenőrizni a magánszemélyek adatait, hogy ideiglenesen csak 8 karaktert adunk meg a cég nevéből. Állítólag már dolgozik az APEH a hiba kijavításán. Reméljük, a napokban kirakják a javított verziót.

Üdv: Ági

katonaa@ks.hu

Vissza: Elektronikus bevallás