Szia!
0801 az mindegyikre érvényes, és hogy az éves 09.02.25-ig vall be.
DE a havi és negyedévesre a választ és sem tudom, csak "lesek", hátha valaki válaszol. Üdv.
Szia!
0801 az mindegyikre érvényes, és hogy az éves 09.02.25-ig vall be.
DE a havi és negyedévesre a választ és sem tudom, csak "lesek", hátha valaki válaszol. Üdv.
A havi és a n.éves bevalló 01.20-ig elküldi a rendes, soron következő 01-es bevallását.
20.25-ig pedig szintén a 0801-en elküldi az "Éves elszámoló" bevallását.
Remélem jól gondolom.
Sziasztok!
APEH oldalon a 0801 nyomtatványnál az alábbi tájékoztató található
"A televízió-készülék üzemben tartási díjat havonként, utólagosan, a tárgyhót követő hó 20-ig kell megfizetni, azonban évente egyszer - az adóévről szóló elszámolásban - kell havi bontásban bevallani. Amennyiben a bevallásra az internetes kitöltő programot használja, a 0801-01 13. sorába írja be az üzemeltetett televízió-készülék darabszámát, a program ebből automatikusan kiszámolja az üzemben tartási díj összegét.
Az "A bevallást rehabilitációs hozzájárulás/szakképzési hozzájárulás elszámolása végett nyújtom be" mezőt, a bevallás benyújtásának gyakoriságától függetlenül az adózóknak az adóévről szóló éves elszámoló bevallásukban kell kitölteniük, amelyet 2009. február 25-ig kell majd benyújtaniuk. Ebben az esetben a bevallás fajtája és típusa üres, vagy F2,V2.
Soron kívüli bevallás esetén is ki kell tölteni az elszámoló kódkockát. Ilyenkor a bevallás fajtája és típusa "F1,V1,F3, V3, A, M, E, S" lehet.
Figyelem! A havi, illetve évközi adóbevallás tételére nem kötelezett adózónak az éves adóbevallást az államháztartással szemben 2008. évben fennálló és az állami adóhatóság hatáskörébe tartozó kötelezettségeiről a 0801-es bevalláson kell teljesítenie, és az illetékes elsőfokú adóhatósághoz – általános esetben – 2009. február 25-ig kell benyújtania.
A társasági adóbevallást helyettesítő nyilatkozatot azonban változatlanul 2009. február 15-ig kell megtenni. "
üdv.Sz.Ani
Sziasztok! A 0801-es teljesen biztos, hogy nincs még felkészítve erre a 02.25-ig történő bevallásra.
a havi, negyedéves kell, hogy adjon 02.25-ig 0801-et a rehab és szakképzési miatt, ekkor ezt biztos, hogy x-elni is kell, hiszen ez a bevallás lesz a régi értelembe vett "05-ösnek megfelelő.
Viszont nem jó a bevallási nyomtatvány, akinek nincs "II.F.évi" szakképzési különbözete "adóévet követően esedékes összege, de volt neki a 6-ik hóra bevallott előlege, akkor annak nem engedi megnyitni a 02-es lapot, amin levezethető lenne az éves elszámolás, a szakképzési alapja.. próbáljátok ki.. Üdv.
Halo,
én évest szeretnék beadni nullásan és folyamatosan hibaüzenetet kapok. Ha nullát írok az m oszlopba, akkor ki kell töltenem a részletező 02-es lapot is, természetesen nulla alappal szeretném, de nem engedi. Valami nem stimmel.
Szia Ani!
Én is így jártam, de valószínű, hogy az ellenőrzési része rossz. Biztos javítani fogják, ezért még várnunk kell a beküldéssel.üdv.Sz.Ani
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég