Sziasztok!
Főfoglalkozású egyéni vállalkozónál (aki az egyéb adóknál éves bevalló), ahol van szakképzési hozzájárulás, a 0858-ason kell X-elni, hogy a 0801-es bevallás benyújtására nem kötelezett?
Köszönöm: Mari
Sziasztok!
Főfoglalkozású egyéni vállalkozónál (aki az egyéb adóknál éves bevalló), ahol van szakképzési hozzájárulás, a 0858-ason kell X-elni, hogy a 0801-es bevallás benyújtására nem kötelezett?
Köszönöm: Mari
Szia Mari!
Gondolkodóba ejtettél. Amit írsz abból arra következtettem, hogyaz EV-nek van alkalmazottja is. Szerintem a 0858 12 havi bevalláson x-hetsz, mert arra a hónapra nincs bevallási kötelezettség. Ha jól gondolom lesz egy éves bevallás, ahol a szakképzési hozzájárulást kell majd vallani.
Sz.Ani
Mari!
Ha a 0858-on beikszeled, hogy nincs a 0801-en kötelezettséged, akkor az utóbbit nem kell beadni. Ha elfeljtesz ikszelni, akkor a 0801-et nullásan is küldened kell.
Most azon gondolkodom, hogy elvileg az éves bevallónak csak félévkor és év végén kell az x, /ha nincs alkalmazott/ mivel a többi hónapban nem lenne bevallási kötelezettsége.
Akinek meg alkalmazottja van, soha sem kellene x, mert félévkor és év végén megy a 801, kivéve átalányadós, annak kell az x.
Nem tudom érthető volt e amit akartam mondani. Üdv. Ani
Sziasztok!
Ennek a vállalkozónak van alkalmazottja, így szakképzési kötelezettsége is. Eddig úgy csináltam, ahogy Ani, év közben minden hónapban X-eltem, kivéve a 6. hónapot, mert akkor küldtem a 0801-est. Most is kell küldenem a 0801-est, mert van kötelezettség, de én is arra a következtetésre jutottam (lehet, hogy nem jól), hogy most a decemberin mégis kellene az X, mert havi kötelezettségem ebben nincs.
Üdv. Mari
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég