Adófórum

Adózási és számviteli információk

negatív összegek 0808 bevallásban

Elektronikus bevallás

negatív összegek 0808 bevallásban

HozzászólásSzerző: reni78 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

találkozott már valaki olyannal hogy egy munkavállalónak negatív jövedelme jött ki? Merthogy hó elején két napig fizetés nélküli szabin volt aztán kilépett, és mivel túl sok szabit vett ki, vissza kellett vonnunk, így negatív jövedelme képződött. De a bevallás nem enged negatív összeget beírni. Mit tegyek? Az egyik apehos persze nem tudja, a másik meg azt mondja hogy küldjem el 0-val, aztán önellenőrizzem. De önellenőrzésnél is ki kell töltenem a 0808M-et, és akkor sem fogja engedni beírni a mínusz összeget.

Segítsen aki tud légyszi, köszi: Reni

reni78
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

negatív összegek 0808 bevallásban

HozzászólásSzerző: pseniko » pén. szept. 12, 2008 8:38 am

Szia Reni!

Szerintem ezt a hónapot küldd el nullásan a fiz.nélk. szabi miatt. Az előző hónapot pedig önellenőrizd, vond le az előző havi béréből a "túlvett" szabit.

Viszont evvel az is jár, hogy a munkavállaló tartozik a vállalkozónak, amit szerintem nem fog tudni rajta behajtani tehát a bére a régi marad, és ha úgy vesszük akkor a már megkapott bért kellene visszafizetni, és nem tudom hogy ez a Munka Törvénykönyvébe nem ütközik-e.

Másik megoldás, hogy a vállalkozó elengedi a túlvett szabadságot, ebben a hóban nullás bevallást adsz, és nincs több bonyodalom.

Enci

pseniko
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

negatív összegek 0808 bevallásban

HozzászólásSzerző: M.Éva » pén. szept. 12, 2008 8:40 am

Szia!

Helyesbítéskor az M lap elfogad mínusz összeget, hiszen kötelezettség csökkenés lesz, mivel a szabikra eső járulék, szja, stb visszajár.

Valószínűleg ez a járható út.

Éva

M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

negatív összegek 0808 bevallásban

HozzászólásSzerző: katonaa@ks.hu » szer. okt. 01, 2008 12:32 pm

Szia.

Minusz előjelű bruttó számfejtés - tipikusan ilyen a szabADSÁG VISSZAVONÁSA - esetében nem havi rendes bevallással kell rendezni a magánszemély bevallását, hanem önellenőrzéssel, mivel minusz előjelű adó illetve járulékalapot nem lehet rendes havi bevallással jelenteni. Jelenleg ilyen esetben a magánszemély adatait rendes havi bevallásként próbálja beolvastatni az ABEV-ba a program, az ABEV viszont így súlyos hibaüzenetet küld. Ilyen esetben azokat az időszakokat kell önellenőrzéssel ismételten bevallani, amely időszakokra igénybe vette a magánszemély az őt időarányosan meg nem illető szabadságot. (Ezeknél a hónapoknál kell a szabadság túlkivétekkel csökkenteni a havi bruttó alapokat.)

Üdv.: Ági

katonaa@ks.hu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am


Vissza: Elektronikus bevallás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég