Szia!
Tudod nagy bátorságra vall, hogy az előző könyvelő hibáit próbálod helyrehozni, mivel az, az előző regisztrációhoz tartozó, ezáltal felelősen ahhoz kapcsolódó a helyesbítés. Bár lehet az ügyfél nevén történtek a műveletek és jelenleg is ez alapján küldted a módosított, helyesbített 0753-at. Nos ha ez az utóbbi szerint küldöd, akkor a hiányzó 0708-asokat úgy kell elküldened, mintha el sem lett volna küldve, most küldöd először, minden megjelölés nélkül- nincs előzménye. Javítani, helyesbíteni, önellenőrizni csak olyat lehet amelyiknek van. A 3 bevallotról kell helyesbítést önellenőrzést küldened, mivel értékadatot is érint ezért önelelnőrzés, helyesbítés mert helyesbítened kell az M lapot.
Azért írd meg kinek a regisztrációja alapján dolgozol, mert ha most küldted el a 180-ast nem tudom egyáltalán befogadják e a régieket, amihez nincs jogosultságod.
Üdv.
Kedves Garbo! Az ev ügyfélkapuján lettek beküldve a bevallások, most is ezen küldöm majd be. Az előző könyvelővel szerződése sem volt, ő már tojik rá egy nagyot, nem fogja rendbehozni a folyószámláját. Én se tudtam, mit vállaltam, fokozatosan világosodott meg előttem ez az egész. De nem tehetem meg hogy nem foglalkozok vele, a folyószámláján csomó túlfizetés mutatkozik pont amiatt hogy a bevallások nincsenek a bevallási oldalon, a befizetések meg ott vannak a pénzforgalmi oldalon. Most kell majd beküldeni a nyenyit is, meg aztán a t1041-esen be lett jelentve, szóval úgyis kibukna a dolog egyszer. Jól gondolom, hogy ha megtörtént a befizetés, akkor önellenőrzési pótlékot nem kell számítani?
Mondjuk ha belegondolok, azt mondod hogy a hiányzókat simán, nem helyesbítésként vagy önell-ként kell beküldeni, akkor nem is engedné a program a pótlékszámítást. Bocs hogy csak most válaszolok, de el kellett mennem és most visszajöttem egy kicsit dolgozni. Mindenesetre köszi a segítséget. Ildikó
Szia Ildikó!
Így elküldheted, és pótlékolni is csak a 3 hónap ehoja miatt kell, ha ez volt az önellenőrzésre okot adó. Azért mulasztási bírságot biztos ki fognak szabni az elmaradt bevallások miatt, mindenesetre a szerződésben térjetek ki rá , hogy mikortól válalsz te felelősséget.
Volt már itt szó az adófórum oldalon, nem ebben a kérdés felelek topikban, hogy a könyvelőknek felelősségteljesebben kellene eljárni, de azért mindig vannak akik rontják a becsületesek, jól teljesíteni akarók renoméját.
Üdv. és további szép estét. Jutka
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég