Adófórum

Adózási és számviteli információk

Nyugdíjas EVÁS

Elektronikus bevallás

Nyugdíjas EVÁS

HozzászólásSzerző: kiseva » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Bevállaltam 2007-től egy nyugdíjas  evás egyéni vállalkozó könyvelését.( a 2006 évéről a 0643-t is lehet én fogom beadni, mert a könyvelőjével összevesztek) Nem jelentkezett be az ügyfélkapuba, de én szeretném elektronikusan beadni majd az ő bevallását is, most még be tud jelentkezni szerintetek ügyfélkapuba  úgy , hogy én regisztrálva vagyok , és ő meghatalmaz engem? Vagy ezt dec 31-ig meg kellett volna tenni ?

Köszi ha írtok!!

Éva 

kiseva

Nyugdíjas EVÁS

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » kedd jan. 09, 2007 1:05 pm

Szia Éva!

A nyugdíjas e.vállalkozóra nem vonatkozik az elektronikus bevallási kötelezettség.Amennyiben Téged meghatalmaz, akkor 8 napn belül az APEH-hoz a 180-as Adatlapon bejelentitek, ezzel kész. Csak igyekezzetek, mert az átfutási idő miatt állítólag 15 na pra van szükség. Amennyiben nem intéződne el amit nem hiszek a beadási hatáidőig, akkor papíralapú nyomtatványon is beadhatod.

Mária 

valterjozsefne

Nyugdíjas EVÁS

HozzászólásSzerző: kiseva » kedd jan. 09, 2007 1:34 pm

Köszönöm...azt tudtam, hogy  nem kötelező neki, csak abban voltam bizonytalan, hogy idén még lehet-e, leginkább magam miatt szeretném, nekem könnyebb, mert szinte minden ügyfelem ügyfélkapus lett 2007-től. Beadom, aztán majd meglátjuk beleférünk-e az átfutási időbe...

Éva 

kiseva

Vissza: Elektronikus bevallás