Álmomból most ébredtem fel, azt álmodtam ugyanis, hogy a hármas kockába fiut vagy lányt kell beirni. Gyorsan meg is néztem, melyik vagyok. De amikor végigolvastam a fenti véleményeket, elbizonytalanodtam. Már azt sem tudnám, hogy melyik vagyok? Ezért nagyon, de nagyon várom, hogy a hármas kocka rejtélyével parallel ez a problémám is megoldódna! Dupla sikerörömöm lesz!
Üdv. mindenkinek: Pista
Lányok, nem lehetséges az -ha igen, talán kifelejthették az utmutatóból- , hogy ha u.annál a munkáltatónál egy adott időszakban /hónap, vagy hónapon belül napok, hetek/ munkaviszonyban és mellette megbizási jogviszonyban is van valaki, akkor róla 2db 0808M-et kell kitölteni. Mert ugye az utmutató azt irja:" ....a biztositottról a 0808-09- 0808-13-as lapokat jogviszonyonként külön-külön, az alkalmazás minősége rovat /foglalkoztatás minősége - jogviszony azonositási szám/ egyezőségének biztositásával kell benyujtani..." Ez nem azt jelenti, hogy 2 M-est kell neki kitölteni és az A-hoz rendelni?
Ez esetben pl. az egyik M-esen: 001 lenne a bűvös hármas kocka
a másik M-esen pedig: 002
És ennél az egy főnél az egész adóév során ill folyamatos jogviszonynál több évre is e sorszámoknak meg kell egyeznie.
Gondolom a többinél is lehet igy kódolni, azaz lehet másoknál is 001, 002 stb., csak a 001 mindig a munkaviszonyra, a 002 mindig a megbizásosra vonatkozzék és igy tovább...
Ha ez igy volna, akkor nem helytálló a korábbi logikai menetem.
Üdv: Pista
Szia Napraforgó!
Nem sértődtem meg, én az 57-el akkor még zsenge is vagyok!Csak egyszerűen nem tudtam szó nélkül megállni!
Én is már totál kivagyok a 0808-al!Engem már az első lap kiakaszt, mert nem jön a bérből az állampolgárság, mindenkit automatikusan magyarnak tesz át, és minden hónapban javítgathatok!Ha rajta van a név és TAJ szám,akkor azzal be lehet mindenkit azonosítani, és tudja a hivatal, hogy milyen állampolgárságúnak adta ki a TAJ számot!Na a többiről ne is beszéljek!
Az a három karakter sorszám lesz,tavaly is volt ilyen,csak egy karakter, ha emlékeztek.Nincs is értelme a három karakternek!
További jó munkát!
Üdv:Éva
sziasztok!
Engem meg az 58-as akasztott ki: oda sem jön át a véven kívül semmi adat a törzsből!! Csak azt tudnám,miért nem tudják egyidejűleg a törzsadat-állomány feltöltését is lehetővé tenni, ha ennyi rengeteg adatot kérnek!
Mondjuk azt sem értem,minek kell ennyi adatot felvinni- főleg kézzel,mikor az Apeh ezt mind tudja!!
biztosa mi hülyítésünkre szolgál..
Judit
Sziasztok!
Beleestem abba a csapdába, hogy nem küldtem vágólapra az írt hozzászólásomat és sajnos elszállt, így kezdhetem előlről, amit már egyszer megfogalmaztam.
Nos az egésszel nem foglakoztam volna, ha azon az ominózus előadáson ( nyomtatvány kitöltés segítendő ) el nem hangzik ez a kódképzés. Ezért kezdtem el alaposan tanulmányozni a kitöltési utmutatót - bár ne tettem volna - . Én is ugy gondoltam, mint tavaly is, jó az a megkülönbözetetés, ha azonos hónapban ugyanaz a személy két napot alkalmi munkavállalóként dolgozik ugyanannál a munkáltatónál, majd felveszik munkaviszonyosnak két lapot töltök a jogviszonyos lapból egyiken 01-el, másikon 02-vel jelölöm azt, hogy abban a hónapban két jogviszonya volt , akkor minden oké.
Ami aztán elgondolkodtatott -miért van az hogy tavaly két kocka volt, most meg három, így akár, mint előbb megjegyezte Pista 999-es is szerepelhet a megjelölésben. valami szerepet csak szántak neki? ( ha mást nem a mi idegesítésünket és megkavarásunkat) Ezért kérdeztem tőletek tudtok e erről, talán máshol is felvetődött ez a gondolat.
Lehet hogy külön kódfejtőt alkalmaznak a hivatalnál és nekünk képeznünk kell ilyen számokat, nehogy munka nélkül maradjon. Nem elég a 9 szám a 9-es lapon, plussz adóazonositó, nő, vagy férfi , taj szám , ilyen x , olyan x . Lehet tele ragasztgatom a monitoromat kis cetlikkel, hogy tudjam a következő hónapban, hogy előző hónapban x-et hova soroltam, és hova y- t. No úgy döntöttem maradok a tényleges forint adatoknál. Ha büntetni akarnak úgyis találnak indokot, mert hibátlanul már nem nagyon tudunk dolgozni. Ez tipikus: ha van kalapja azért, ha nincs kalapja azért kap esete.
Mindenesetre ha valakinek sikerül megfejteni ezt a kód problémát jelentkezzen. ( MZ/X - jelentkezz, jelentkezz - talán te már tudod a megfejtést)
Üdv mindenkinek és további szép napot.
Szia Garbo!
Bizony nagyon bosszus dolog, ha megirunk egy relative hosszu véleményt és feltöltéskor ugymond "elszáll" a digitális éterbe!
Te már tudod a megoldást, de megragadván az alkalmat, azoknak, akiknek még esetleg ujat tudunk javasolni, a következőkben idemásolom egy másik témánál már ismertetett javaslatomat:
"
"Fogadj el tőlem egy jó tanácsot arra az esetre, ha üzenetküldéskor /feltöltéskor/ "elszáll", amit irtál:
Ha megirtad a választ, benyomott balklikkel jelöld ki az egész szöveget, majd nyomd be a Ctrl+C-t, ezzel vágólapra tetted. Csakis ezután klikkelj a Küldés gombra.
Amennyiben "elszállt" a szöveged, vagyis nem töltődött fel, ugy a vágólapon még megvan, innen Ctrl+V-vel egyszerűen bemásolod ujra a szövegmezőbe és utána ujra Küldés-re klikk. Ha megint elszállna, akkor megint Ctrl+V-vel szövegmezőbe másolás.
Ezt különösen akkor praktikus használni, ha megizzadsz egy jó hosszu választ. Piszok rossz érzés, ha egy relative hosszu válasz "elszáll"!
Bocsi, ha nem irtam ujat!"
Csak ennyi.
Üdv. Mindenkinek: Pista
ha pedig nem "olyan" a szöveg a válaszban, akkor érdekes módon nem száll el...figyelek ám!!!!! ha sima a válaszom,megjelenik, ha "dühöngős" a stílus,akkor 1 darabig le vagyok tiltva....és "elszáll!"...
Judit
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég