Sziasztok!
Szeretném veletek megosztani az örömömet, ami késöbb üröm lett.
Elküldtem 0858 bevallást, 5 egyéni vállalkozónak. Hiba semmi, mindenrendbe. Na végre gondoltam én a sok szenvedés után legalább egy nap nyugi. De tévedtem visszaigazolásnál 4 vállalkozónál rendben van minden de az 5 nél a következő űzenetet kaptam.
" Értesités a bevallás jogcímkód változásról "Aztán közölték azt is hogy. a 2006 évi kötelezettség alapján 2008 január 1 től éves bevallonak minősül, tekintsem meg az adóhatóság által nyilvántartott adatokat, és ott a bevallói típuskód is megtalálható.Aztán felhivták a figyelmemet, hogy magánszemély 200.000.-ezer
más adózó esetén 500.000.-ft bírság szabható ki.
Ennyi az üzenet. Évek óta könyvelek az egyéni vállalkozónak, havonta küldöm eddig 0758, vagy ami éppen aktuális eddig semmi probléma nem volt. Lehet, hogy ez az ördögi technika megérezte a jókedvemet és gyorsan sikerült ismét a vérnyomásomat a határeset felé emelni. Nem értem minden rendben ment mi lehetett ezzel az egy vállalkozómmal a probléma ? Majd felhivom az APEH-ot és érdeklődők. Remélem kapok rá választ, ha nem akkor megint elkezdhetek nyomozni. Ennyi a történet.Sziasztok Éva