Sziasztok! Már elfelejtettem, de szerintetek az első oldalra milyen időszakot kell írni az éves bevallónak,ha már félévkor adott be 801-et a szakképzési miatt? Köszönöm Ildi
Sziasztok! Már elfelejtettem, de szerintetek az első oldalra milyen időszakot kell írni az éves bevallónak,ha már félévkor adott be 801-et a szakképzési miatt? Köszönöm Ildi
Szia Ildi! Mivel most teljesíti ( 02.15-ig) a rendes éves 0801 bevallását, s ha a szakképzésit nézzük, akkor most számol el tételesen a szaképzésivel (alap, stb.), 08.01.01-08.12.31., ha a teljes adóévben működött, s nyilván x-elni kell, hogy éves bevalló. Üdv.
Sziasztok!
Segitsetek már egy kicsit igaz nem ebben a kérdésben, de szintén a 0858-asban.
Őstermelőnek készitem a 4. névi bevallását és a gép hibát jelez ha az OTP magánnyugdij pénztár kódját ütöm be. Azt irja, hogy a két lapon azonosnak kell lennie. Én azonosan irom a megadott lehetőségek közül kiválasztom, mégsem fogadja, olyan helyre kéri a kódot, ahova nem is kell adatot irjak.
Köszi ha tudtok segiteni.
Kati
Szia Kati!
Nem a Te "készülékedben" van a hiba. Hibás a nyomtatvány. Már többen szóvá tették, talán javítják 12-ig.
Üdv. Mari
Köszi csajok a választ.
Remélem, hogy javitják a nyomtatványt, igaz ideje is lenne már, mert miattuk nem tudjuk időben leadni a bevallást. Én nem szeretek utolsó pillanatra hagyni semmit, ha már előbb meg tudom csinálni és van rá időm. Persze azért nem mindig sikerül, mert nem minden ügyfél igyekszik időben az anyagát leadni. Egyébként piros hibát jelez Ani nem a sárga figyelmeztetést.
Jó munkát mindenkinek.
Üdv. Kati
Sziasztok! Még december elején küldtem egy elektronikus levelet a 0858
kitöltésével kapcsolatban, amire 12.23-án az alábbi választ kaptam.
Tehát dolgozhatunk nyugodtan, de várjunk. Üdv. Nóri
Tisztelt Asszonyom!
Hivatalunkhoz érkezett elektronikus levelére az alábbi tájékoztatást adom.
A jelenleg a honlapon megjeleno 0858-as számú bevallás nyomtatványkitölto
programjának használatakor (ostermelo esetén aki magánnyugdíj-pénztár tag
és elozo évi árbevétele 7 millió Ft alatt van) a 0858-01 és a 0858-02 lapokon
a magánnyugdíj-pénztári kód ellenorzésekor megjeleno hibaüzenet felülvizsgálata
folyamatban van. Amennyiben csak az ezzel kapcsolatos hibaüzenet (hibakód: 132)
jelenik meg és a program javítása nem történik meg a bevallás benyújtásának
határidejéig akkor kérem, hogy bevallását ezzel a hibával küldje el.
Tisztelettel,
Adó- és Pénzügyi Ellenorzési Hivatal
Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság
Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Foosztály
Szia Gerine!
Az irányított válasz nem sikerül, ezért így próbálok segíteni, hogyan tudod megfelelőre tördelni a szöveget.
Visszalépsz a szerkesztés gombbal a szövegdobozba és a kurzort a levelet szó után állítod, majd enter gomb. Utánna a választ kaptam szöveg után végzed ugyanezt, majd a további sorokat hasonló hosszuságban.
Így talán nem lóg ki a sor. Néha én is járok így akkor többször is előfordul, hogy csak 2-3 módosítással tudom megfelelőre állítani a bemásolt szöveget.
Üdv.
Sziasztok!
Úgy látom az ikszelést tényleg mindenki máshogy csinálja, de én úgy tudom, hogy hiába ikszelünk a 0858-ason, hogy nincs 0801-es bevallási kötelezettségünk, akkor is kell küldeni mindenkiről nullást!!!
De ha tudom, holnap felhívom az apehot ezügyben.
Üdv. erzsi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég