Adófórum

Adózási és számviteli információk

nemleges adóigazolás

Elektronikus bevallás

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. feb. 29, 2008 7:37 am

Sziasztok!

Marival együtt több hete vívódunk a 180-as beadásával kapcsolatban. Én elküldtem még januárban elektronikusan, befogadták, de nem tudom feldolgozták e, mivel az ebeven nyomát nem látom. Ellenben egy másik fórumon ezt találtam hasonló kérdés kapcsán.:

A 08T180-ason változásként kell az adószámot bejelentenie. Ezen belül az A részt értelemszerűen kell az adataival kitölteni, a B résznél a 2-eshez kell x-et tennie, a D résznél a változásbejelentést be kell x-elni. A 2. oldalon az E részben az adószámot feltüntetni az adóazonosító jel mellett. Ugyanezen oldalon a lap második részénél választásának megfelelően az a, pontot valamint szintén választásának megfelelően a c, d, e, f, pontok is bejelőlhetőek. A lap további részénél nincs kitöltési kötelezettsége. Ezt a kitöltött nyomtatványt - ha eddig is elektronikusan küldte be a járulékos bevallását - is elektronikusan beküldheti.

Üdv. és további szép napot

garbo50

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: GyörgynéGabi » pén. feb. 29, 2008 5:39 pm

köszönöm a válaszokat

Ma beszéltem egy Apeh szakemberrel. Azt mondtam, hogy küldjem elektronikusan , hiszen ez változás, és már tudok nekik elektronikusan küldeni.
Akkor gondolom úgy ahogy garbo50 leírta. Kipróbálom hétfőn, majd meglátjuk.

A kérdést még hagyom , hátha mást is érdekel.

Üdv Gabi 

GyörgynéGabi

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: Napraforgó » pén. feb. 29, 2008 8:55 pm

Szia Gabi!

Én már januárban több őstermelőnek beküldtem a 180-ast NEM elekrtronikusan és változáskánt. Kb egy hét telt el és regisztrálták. Üdv:Napraforgó

Napraforgó

nemleges adóigazolás

HozzászólásSzerző: Napraforgó » pén. feb. 29, 2008 9:01 pm

Szia!

Ezt jó hogy írod, mert ezeket még nem tettem meg, illetve nem is tudtam róla.

Még egy új dolog, ma hívott az egyik őstermelő. hogy gázolajjövedékit igényelt, és a VPOP 18 oldalas nyomtatványt küldött ki, továbbá hiánypótlásként a bankszámlaszerződéstől az őstermelői és adószám másolatokat is kérte. Az őstermelő töltötte ki az eredeti igénylőlapot, és ráírta az adószámát, gondolom ezért van, mert én is beküldtem, de én nem írtam rá az adószámom. Eddig nekem nem küldtek hiánypótlást, de gondolom a jövőben a VPOP felé  is meg kell tenni a változásbejelentőt. Üdv.

Napraforgó

Előző

Vissza: Elektronikus bevallás