Adófórum

Adózási és számviteli információk

fennt van az új 0808

Elektronikus bevallás

fennt van az új 0808

HozzászólásSzerző: lelik.istvan » szer. feb. 06, 2008 5:04 pm

A hatos kockába  akkor jó a tárgyév első napját /azaz 080101-et/ beirni, ha a munkavállaló január 1-el lett alkalmazva. De ha korábban, mondjuk  2006.01.01-től már alkalmazza a munkaadó, akkor 060101-et kellene beirni.  Véleményem szerint a progi  ezt nem tudhatja, ezért  ha elrontod a hatos kockasort, nem fog hibát jelezni. Mint ahogy akkor sem, ha a  / jel utáni egyes kockába helytelenül irnál T-t vagy R-t.

Mivel elküldted, igy ha nem jó a hatos kocka adata, akkor az APEH vagy kijavitja vagy nem.  de lehet, hogy a munkaviszony kezdetének ezt fogja nyilvántartani.  Lehet, hogy felszólit javitásra. Vagyis  hiba esetén  önkéntes  javitóbevallás javasolt, a biztonság és precizitás érdekében.

Üdv: Pista 

lelik.istvan

fennt van az új 0808

HozzászólásSzerző: lelik.istvan » szer. feb. 06, 2008 5:07 pm

Bocsi Melcsi! Mert mikor feltöltöttem válaszomat, akkor láttam meg a Tiedet, melyet válaszom megirása alatt tölthettél fel!  Az azonos vonások ebből erednek!

lelik.istvan

fennt van az új 0808

HozzászólásSzerző: garbo50 » szer. feb. 06, 2008 5:12 pm

Sziasztok!

Mivel látom az alkalmazás- jogviszony problémákról értekeztek, hallottatok-e arról, hogy az utolsó három kockában állítólag nekünk kell egy sajátos kódot kialakítani, amit  ugyanannál személynél egész évben alkalmazni kell. A kitöltésiben nincs erről semmi vagy én nem tudom megfejteni. Adóklub előadáson hangzott el , apeh-os előadótól.

Üdv.

garbo50

fennt van az új 0808

HozzászólásSzerző: lelik.istvan » szer. feb. 06, 2008 5:35 pm

Sziasztok!

Jól tudhatod, ami sajátost én ugy értelmezek, hogy ha van 10 munkavállalója a munkáltatónak, akkor 1-től 10-ig besorolja és  a delikvensekre egész évben azokat irja be. Azaz  ha Nagy Géza januárban 3-as volt, nem lehet februárban 7-es.

Üdv: pista  

lelik.istvan

fennt van az új 0808

HozzászólásSzerző: kohnmari » szer. feb. 06, 2008 5:41 pm

Sziasztok!

Esetleg a vércsoportját ne tüntessük fel??

Üdv.

kohnmari

fennt van az új 0808

HozzászólásSzerző: lelik.istvan » szer. feb. 06, 2008 6:06 pm

Majd jövőre!   Hisz  évről évre szaporodik, ezzel parallel bonyolódik a kért adathalmaz!  Ez azért van kitalálva, hogy  az ott dolgozók munkáját könnyitse.  No de a miénkkel ki törődik?

lelik.istvan

fennt van az új 0808

HozzászólásSzerző: garbo50 » szer. feb. 06, 2008 6:13 pm

Igen erre gondoltam. Az 1-es munkavállaló, ha ugyan abban a hónapban 10 napot munkaviszonyban dolgozik, a munkaviszony az első, ez akkor az utolsó három kockát tekintve 011 ? Ha a hónap másik felétől, mondjuk megbízási viszonyban van akkor 012?( az utolsó szám a második féle jogviszony. ) Én már belebonyolódtam.

Te hogy értelmezed  ezt a 3-ast, amit példaként írtál.? Lehet nincs is vele semmi különös tenni való, hisz a következő hónapban ugyanarról a bevallásról készítünk másolatot ha nincs a számokban változás, csak a dátumokat írjuk át. Ilyenkor már nem szeretem ha iyen előadásokat tartanak, vagy állásfoglalásokat adnak ki, mert olvasva egy-két kérdést csak káoszt okoznak másoknál is.Ahogy közeledik a határidő vége már tényleg azt sem tudjuk, amiben eddig biztosak voltunk

Köszönöm a válaszod. További jó munkát.

Üdv.

garbo50

fennt van az új 0808

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szer. feb. 06, 2008 6:34 pm

Sziasztok!

Én  az "alk.minősége" négyzeteibe a jogviszony kezdő időpontjába azt írom be, amióta az adott cégnél dolgozik. Hol kutassam ki mikor kezdett el dolgozni? És mi a jelentősége ha közben évekig nem volt munkahelye? Nincs már "munkakönyv". (A példa szerinti 1952-es születésű már régóta nyugdíjas vagy nincs is az élők sorában)  

Az utolsó 3-ba pedig úgy érteném!?  hogy jogviszony sorszámát kell feltüntetni, csak azt nem értem, hogy az Apeh mit ért alatta. A leírt példák nekem nem mondanak semmit.  Üdv:Napraforgó

Ugyanis ha ha példa egyugyanaz alkalmazottra vonakozik, akkor mit keres a 3 februáros időszakban 2x 001 és 1x a 002  ?????

Napraforgó

fennt van az új 0808

HozzászólásSzerző: lelik.istvan » szer. feb. 06, 2008 6:54 pm

Viszem tovább a logikai gondolkodásomat: Ugye  ott 3 kocka van, ez egy adott munkáltató 999-ig sorszámozható munkavállalójának felelhet meg.

Én nem variálnám munkaviszonyokkal. Mert menj csak végig az Alkalmazás minősége soron visszafelé:   Pl. a  mindig 999. sorszámal jelzett/kódolt/ a hatos kockamezőben lévő dátum óta van alkalmazva, továbbá  mondjuk 20-a kódviszonyban és mondjuk 1-es  nyugdijasként. 

Az általad jelzett jogviszonyok adataira  nem a 0808-09-es lap szolgál?

lelik.istvan

fennt van az új 0808

HozzászólásSzerző: Pikikee » szer. feb. 06, 2008 7:02 pm

Azt  nem, de a szexuális identitását azt, igen!   :-))))

Pikikee

ElőzőKövetkező

Vissza: Elektronikus bevallás