Szia, Ani!
Ha a honlapon kiválasztod a letöltendő nyomtatványt (bal oldalon, lent a "letölthető nyomtatványok"ra katt. előjönnekk, kiválasztod, ami kell. Rákattintasz, kapsz egy ablakot, a minek a felső sorában nagy valószínűséggel "hely"-ként a Dokumentumok van megjelölve. Ha valami más, akkor a lenyíló füllel megkeresed, rákattintasz, akkor már az fog megjelenni. Fájlnévként felajánlja a nyomtatvány számát, ha elfogadod, akkor rákattintasz a "mentés"re. Ha nem, akkor beírod a tetsző nevet, és utána mentesz. Becsukódik az ablak, ezzel kész. Ha kilépsz a honlapról, bemész a Dokumentumok mappába,(bocs, hogy az elavult könyvtár szót használtam), és megtalálod a letöltött nyomtatványt.
Csak csináld, az a legértékesebb, amit az ember saját nyomorán tanul meg. Miért beszélsz kis időről? Elárulom Neked, hogy még "csak" 14 éve vagyok nyugdíjas (semmi korábbi nyugdíjbavonulás), a többi könnyen kiszámítható. És egyre jobban érdekel.
Tehát hajrá, menni fog!
Üdv. Rózsa
Ani!
Ne is hagyjon el soha a humorérzéked, mert sok mindenen átsegít, de úgy próbáld megkeresni a nyomtatványt, ha a startból elindulsz és találsz olyant, hogy dokumentumok, azon belül meg kell lennie.
Ha így nem, akkor a saját gép "c" meghajtóból elindulva biztosan megkerül.
Lányok! úgy tünik, sikerült megoldani a kérdést....Markné ötlete alapján :)
Valószinüleg nekem őskövület volt az Abev06, mert kb 3-4 éve nem volt a rendszer piszkálva, és a sok rátelepitett "update"-k kissé összekavarodtak.
Javasasszony receptje , ha nem jön fel a választást kijelölő ablak:
Készits mentést az Abev06 teljes tartalmáról, nemárt, ha archiválod az összes motyót amit találsz....
Töröld le az Abev06-ot, akár beletörölhetsz is :) , de inkább uninstall
Töltsd le ujra a a keretprogramot, futtasd
Update-val töltsd le az összes nyomtatványt amihez adatod van/volt az archivumban
A letöltött Vpop file-okat futtasd ismét
Töltsd vissza az archivumot : Módositható, Elküldésre megjelölt, Elküldött -re külön-külön
Ha ezek után nem látsz semmit, akkor a Program Files-ból készitett mentést hasonlitsd össze az ujonnan installált változattal--- Adat , Archiv, Bev könyvtárakat, és az üres mappába másold vissza a a mentett állományt ( duplázza a mappákat! vagy üresen hagyja, az adatvisszatöltés a nagy semmivel tölti meg!)
Gyomláld ki / ismét archiváld az őskövületeket !
Milyen jó lenne, ha végre kitalálnának a programozók valamilyen könnyen kezelhető/ szétválogatható archiválási rendszert, mert nekem visszatöltötte az összeset válogatás nélkül 2004 óta, kb 4ezer darabot. Ráadásul egyenként kellett kiválogatnom, hogy milyen nyomtatvány kitöltőket kell alátölteni, hogy meg tudja nyitni a keretprogram.
Hehehe..... ha ezek után se látsz semmit, akkor system restore vagy format C, de akár ki is dobhatod a gépedet az ablakon!
Köszi mindenkinek a segitséget!
Sziasztok!
Nem kell semmit törölni, megnyitod az ABEV2006-ot, majd a szervíz/beállítások fülön a következő indításkor üzemmód választása ponthoz beteszed a pipát, kilépsz, újra indítod az ABEV2006-ot, és egy kis ablakban megkérdezi, hogy hogyan akarok indítani, és akkor az általános nyomtatványkitöltőt kell választanod és csak a VPOP-snoymtatványok lesznek benne, ah ezeket már futtattad a VPOP honlapjáról.
Jó munkát! Remélem segítettem.
Új vagyok még.
Felföldiné Zsuzsa
Megnyitod az Abev programot - Szervíz menüpont - Beállítások - Következő időszakban üzemmód váltás elé pipa (alulról a második)
A következő indításkor megkérdezi, hogy melyik üzemmódot választod. Az általános nyomtatványkitöltőnél megtalálod a KT08-at.
Bocs, most látom, hogy Felföldiné megelőzött :o)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég