Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kvéd termékdíj-elektronyos reg.

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: Rozalinda » hétf. jan. 25, 2010 8:11 pm

Telefon a vámügyintézőnek, megmondják.  Nekem is nagyon türelmesen elmagyarázták. Csak ne holnap telefonálj.Mert nemzetközi vámnap lesz. Szerdán már biztos tudsz telefonon felvilágositást  kérni.  Esetleg emailel is próbálkozhatsz. Nekem válaszoltak arra is.

Szerintem minden nyomtatványt ismételni kell, mert a GLN szám hiányában be sem tudták rögziteni, fel sem tudták  dolgozni az eddig beküldött nyomtatványaidat.

Rozalinda

HozzászólásSzerző: winnie » kedd jan. 26, 2010 7:24 am

Beszéltem a GS1 ügyfélszolgálattal, újra kell igényelni, de ugyanazt a számot adják majd. (remélem így lesz)
winnie

HozzászólásSzerző: Szjuli » kedd jan. 26, 2010 1:52 pm

Nelly!

Elektronikus regisztrációhoz  az R01-et kell beküldened, és a hozzá tartozó mellékleteket (adóigazolványszám, aláírási címpéldány.... attól függ, hogy milyen jogon kéred a regisztrációt), de ez a kitöltési útmuttaóban jól benne van.

Előfordulhat valóban, hogy egy hét alatt megkapod, de december óta inkább a maximális idő várható, ami 30 nap (ügyintézési idő), mivel nagyon sokan az utolsó pillanatban adják/adták be az igényüket.

Ha nem csatolsz minden szükséges mellékletet az R01-hez, akkor ez az idő megduplázódhat. Mert 30 nap múlva értesítenek, hogy mi hiányzik. Beküldöd. Aztán akár megint 30 nap. Gondolom, hogy REK-től függ, ki milyen gyorsan dolgozik. De semmiképpen ne hagyd az utolsó pillanatra, mert ha emiatt késel a benyújtással, a mulasztási bírságot ugyanúgy kiszabják, mivel már egy éve lehet EÜC-öt kérni, és egy éve ismert volt, hogy januártól már csak elektronikusan lehet beküldeni a bevallásokat.

Tudni kell, hogy csak az eredeti, első bevallást lehet elektronikusan  küldeni, az önellenőrzéseket csak papír alapon! A bejeletkezések közül is csak a KT09BEJKE-t fogadja be, a KT10BEJKE csak papír alapon mehet.

Szjuli

HozzászólásSzerző: madora100 » pén. feb. 05, 2010 2:11 pm

Juli!

Még mindig vannak bennem tisztázatlan kérdések, de Te nagyon jó tanítómester vagy. Ro1-en bement  a regisztráció. El is fogadták, jött egy visszaigazoló levél. Ebben a levélben azonban nincs megjelölve  regisztrációs szám. Ilyen számnak lennie kell, s ezt kell feltünttni a bevallás jobb oldalán található EÜC számhoz, vagy az egy teljesen más fogalom?

madora100

HozzászólásSzerző: Szjuli » pén. feb. 05, 2010 2:19 pm

Köszönöm. Már én is észrevettem, hogy egyre tanítósabb a stílusom. :)

A bevallás jobb oldalán nincs semmiféle EÜC szám, szerintem te a KÜJ-re gondolsz, de az egészen más. Nem kell semmiféle számot feltüntetni. Amit ellenőriznek, hogy a főlap alján levő bejelentő adóazonosítója megegyezzen azzal az adóazonosítóval, amire az EÜC-t kérted. Illetve, hogy azon az ügyfélkapun menjen be a bevallás, amire az EÜC vonatkozik.

Szjuli

HozzászólásSzerző: madora100 » pén. feb. 05, 2010 2:27 pm

Juli!- elismerésnek szántam a "tanító" jelölést, hiszen elég macerás lehet ezt a sok dilettáns kérdést kezelni. :)))

A válaszodat ismét csak megköszönni tudom. S azt is köszönöm, hogy egy kis szabadidőhöz juttattál. Ugyanis most van itt az ideje, hogy abbahagyjam mára a munkát. Úgy látszik álmodtam a bevalláson az eüc számot. A válaszod olvasása után ismét megnéztem a bevallás főlapját, s csodák csodája: KÜJ számmá alakult az a fránya rovat............  Puszillak.

madora100

HozzászólásSzerző: Szjuli » pén. feb. 05, 2010 2:34 pm

Én is annak vettem! Már egy ideje formálódik bennem a gondolat, hogy tarthatnék valami alapképzést könyvelőknek termékdíjból, ha esetleg lenne rá igény. Csak még nem határoztam el magam. :)

Jó hétvégét!

Szjuli

HozzászólásSzerző: zspotorke » pén. feb. 05, 2010 3:10 pm

Az első hallgatód már meg is van!

Nagyon jó lenne, ha valaki egyszer "szájbarágósan" elmondaná, ezt a "rajtunk maradt, mint szamáron a fül" feladatot. Mi nagyon szeretnénk ezt is jól csinálni - de az a baj, hogy csak mi látjuk be, hogy ez egy másik szakma. A vállalkozók úgy gondolják a könyvelő mindent tudó, amikor a feladatok elvégzéséről van szó ill. a kis cégek nem is tudnak megfizetni egy erre szakosodott szakembert ezért áthárítják a feladatot a könyvelőre.

Tényleg nagyon köszönjük a segítségedet és a türelmedet mindannyian.

P.Zsuzsa

zspotorke

Előző

Vissza: Elektronikus bevallás