Adófórum

Adózási és számviteli információk

Új 0801!! VÉGRE!!!

Elektronikus bevallás

Új 0801!! VÉGRE!!!

HozzászólásSzerző: esemesopis » szomb. júl. 12, 2008 8:26 am

Sziasztok!

Kedves Mazsi5! Nem tudom hogy hol jársz a javítgatásokkal de én ma is letöltöttem (persze szerdán feladtam az összes cégemet 01.01.-06.30 dátummal) és ma nem fogadja a fenti dátumot. Teljes mértékben egyetértek mindenkivel, mert ez tényleg felháborító, hogy az utolsó pillanatban javítanak egy egy nyomtatványon. Mit gondolnak,hogy mindenkinek annyi ideje van, hogy a határidő napján csináljuk meg a bevallásokat?? Bezzeg ha mi tévedünk!! Ja engem tavaly is meg tudtak ezzel sz.... Hát gratulálok most is sikerült. De azért legalább hálás vagyok hogy a javítást már ezen a nyomtatványon kell végrehajtani, nem pedig egy külön nyomtatványon.

Mindezek ellenére mindenkinek szép hétvégét kívánok.

esemesopis

Új 0801!! VÉGRE!!!

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. júl. 12, 2008 8:48 am

Sziasztok! Mária mondatával nagyon egyetértek ..."Remélem ,ha javítani kell a dátum miatt, ezt saját hatáskörbe megteszik....".   Én is elküldtem a bevallásokat még a régi programmal és 01.01-06.30-ig, már készen voltak . Sikeres beküldés üzenet jött mindenkire, eddig nem jelezték hogy hibás lenne. Valóban dühítő, ahogyan szórakoznak az időnkkel, de erről már jó lenne ha leszoknának. Nekik könnyű mert ott nincs foldobva, ha rosszul készítik el a bevallási nyomtatványokat, akkor Ők is kaphatnak 200-500 e Ft-os bírságot,  ezt szívesen megszavaznám.

A kieg.tevékenységűeknek, akinek nem volt alkalmazott, annak én nem küldtem, szerintem nekik nem kell, már csak reménykedek benne, hogy jó is így.

Üdv: Márti

viragmarta60

Új 0801!! VÉGRE!!!

HozzászólásSzerző: mazsi5 » szomb. júl. 12, 2008 9:20 am

Szia Márti!  A kieg.tev. SZJA-s költségelszámolásos egyéni vállalkozóknak küldjél 0801-est  akkor nullásan most 08.07.20-ig!  Miután többszöri telefonos értekezés kapcsán - melyben már az is benne volt, hogy nem igaz, hogy nem bírják jól fenékbe rúgni azt/azokat, akik a 0801-es bevallás kitöltési útmutatóját írták....!   , végül is utánna jártam mindennek - törvényi rendelkezések, hogy hátha tudok én is egy fogást találni, -  de sajnos, valóban a szakképzési hozzájárulás tv. nem azt mondja az adóalanyra vonatkozóan, hogy akkor alanya ha....,  hanem vállakozási formát jelöl meg, hogy ki az alanya,   az más kérdés, hogy mi a szakképzési hozzájárulás alapja és, hogy akinek nincs alkalmazottja/díjazásos személyesen közreműködő tagja.....  annak csak szakképzési alapja és így szakképzési hozzájárulása lesz nulla, de mivel adóalany, azt vallani kell.   Normális esetben nyilván akkor vallanánk, amikor a bevallási gyakoriságunk van,  de mivel a szakképzési előleg is bevallás köteles, így végül is fejet hajtok az előtt, hogy aki alanya a szaképzésinek, akkor annak most a 08.07.20-i előleg kötelezettség miatt (ami nemcsak fizetési, hanem bevallási kötelezettséggel is jár)  adni kell bevallást akár nullásan (vagy aki tud bevallást pótló nyilatkozatot 0858-on nyilatkozik).  A kieges egyéni nem tud nyilatkozni -, tehát szerintem adjál nekik,  most még nem késő.     

A bevalláson a bevallás gyakoriságaként csak azt lehet X-elni, amilyen gyakoriságú bevallónak az illető vállalkozás be van sorolva  (törzsadat, valamint Ebev értesítés szerint: egyéb adók tekinetetében) Üdv. 

mazsi5

Új 0801!! VÉGRE!!!

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. júl. 12, 2008 2:31 pm

Szia Mazsi5! Köszönöm, beletörődéses alapon elküldöm akkor a nyugdíjasokanak is de nem értek vele egyet ez teljesen ....., ha nem kell 0808, 0858 sem , akkor mit kezdenek egy nyugdíjas nullás 0801-el , nincs semmi értelme.  Hát tényleg vicc már 3. éve szórakozunk egy semmi bevalással, ahogy Mária is emlegette 2006-ban kezdődött a 0619-el, akkor ha valaki nem klüldte be a nullát még nullás igazolást sem tudtunk kérni. Nem tudom már vagy én öregszem ennyire, vagy tényleg akkora a fejetlenség-káosz, hogy ekkorát még nem láttam. Azt hiszem az áfa tv. kapcsán emlegette valaki korábban, hogy 92-ben is így volt , azt tényleg elfogadtam, de most nem csak egy törvényt kuszálnak össze, hanem még egy alap bevallást sem lehet elküldeni, ezer  kérdés felvetősése nélkül.

Köszi Mazsi5 mégegyszer.

Üdv: Márti

viragmarta60

Új 0801!! VÉGRE!!!

HozzászólásSzerző: cent » vas. júl. 13, 2008 2:52 pm

Sziasztok !

tudnátok nekem segíteni, már túljutottam a bevallási időszak problémán (nem volt könnyű, ahogy nektek sem), de újabb problémával találkoztam, hátha v.kinek ez már előfordult és tud segíteni:

most alakult (05. hó) ügyvédi iroda, 0801-e visszajön az én nevemre, "jogosultsági hibaüzenettel".

Korábban a tulajdonos (ügyvéd) be volt jelentve elektronikus bevallás beküldésére és míg az enyémet aktíválják az ő jelszavával küldtem el. (de miért az én email címemre küldik a hibaüzenetet??)

A különösen érdekes, az hogy az áfa bevallásnál nem jelzi ezt a hibát???

köszi: centi 

cent

Új 0801!! VÉGRE!!!

HozzászólásSzerző: mazsi5 » vas. júl. 13, 2008 3:12 pm

Nézd meg lehet, hogy mégiscsak a sajátoddal küldted el!  Én még 2006-ban jártam így..
mazsi5

Új 0801!! VÉGRE!!!

HozzászólásSzerző: cent » vas. júl. 13, 2008 5:31 pm

Szia mazsi !

Már megnéztem, sajna nem ez a hiba.

Talán az lehet, hogy az ügyfél nem jelentett be mindenhez hozzáférést, de akkor hogy-hogy elfogadta az áfát??

Még az is akadályoz, aminek nem kéne...........

köszi, centi 

cent

Új 0801!! VÉGRE!!!

HozzászólásSzerző: mazsi5 » kedd júl. 15, 2008 1:07 pm

Szia Cent!  Még nem vagy elkésve!  Küld el a tieddel, ha már a meghatalmazottságot beküldtétek.., s akkor már ott lesz mind a kettővel a próbálkozás legalább ------ 
mazsi5

Új 0801!! VÉGRE!!!

HozzászólásSzerző: kaloczy » szer. júl. 16, 2008 10:27 am

Na, én most kezdek szenvedni az üres 0801-esekkel.

Éves bevalló. 36 órás állás melletti ev-nek küldeném. Azt már kihámoztam Mazsi5 egyik korábbi hozzászólásából, hogy szerinte is az éves bevallást kell ikszelni,  de most még ott vagyok elakadva, hogy ikszelném azt is, hogy "szakképzési hozzájárulás miatt" adnám be, viszont ezt nem engedi, mert nulla az összeg. 

Akkor ne ikszeljek itt? Pedig nekem nagyon így lenne logikus.

Zsuzsa 

kaloczy

Új 0801!! VÉGRE!!!

HozzászólásSzerző: mazsi5 » szer. júl. 16, 2008 10:34 am

Arra, hogy a szakképzési,,........ arra nem X-elhetsz,  és a 02-es lapot sem töltheted!   Éves bevallóként nyújtod be, bevallási időszak: (ne kérdezd miért!!!) 08.04.01-08.06.30.   A 01-es lap 4 sorában juniushoz írod az előleg összegét, ami adott esetben nulla.
mazsi5

ElőzőKövetkező

Vissza: Elektronikus bevallás