Sziasztok! Az első féléves terv már teljesítve van, teljesíteni kell a II. félévit is.........
"A megújított megállapodást csütörtökön írta alá Nagy János, a Vám- és Pénzügyőrség (VP) országos parancsnoka és Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke a két szervezet közös vezetői értekezletén, amelyen Veres János pénzügyminiszter is részt vett.
Veres János értékelése szerint mindkét szervezet teljesítette az első félévre előírt ellenőrzési és bevételi célokat. A miniszter hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy az elvárások éves szinten is teljesüljenek, elősegítve ezzel, hogy tisztuljon a gazdaság, többen vegyenek részt a közteherviselésben, s ennek eredményeképpen mérséklődjenek a terhek. "
Na ezért ezért szövegezik úgy az adótörvényeket, ahogy és ezért írják magyartalanul és használhatatlanul a kitöltési útmutatókat - ahogy.... Az állami vezeztőink az éves szabadságukat külön is kifizettetik a mi pénzünkből, mondván szabadságmegváltás és ez jogszerű az ő esetükben, miközben azt sem tudni, hogy egész évben egyáltalán mit csinálnak!! Ezeket a rohadt adó törvényeket egy évben sem bírják úgy megalkotni, hogy az legalább egy negyedévet kitartson, a szövegezése olyan, hogy na nehogy már valaki biztonsággal be tudja tartani.... , akkor miből miből lesz az a lóvé, amiből premizálhatják magukat... De az adózóktól elvárják, hogy ott mindig legyen valaki, aki az internetet folyamatosan bújja, hogy naponta, vagy mikor módosítják meg azt a bevallási nyomtatványt, amiből gyakorlatilag 10 naponként valamit küldeni kell, akár több félét is.. és az legyen hibátlan - tehát az ilyen embernek : leginkább könyvelők -- ők lehetőleg a szabadságukat csak papíron tudják kivenni, vagy max. 2-3 napot egyfojtában... HÚ FELHÚZTAM MAGAM, NEM GONDOLTAM VOLNA, HOGY BÁRMELYIK REGIONÁLIS apeh IGAZGATÓSÁGNAK IS LESZ KÉPE AHHOZ, HOGY A NAGYTUDÁSÚAK HÜLYESÉGE ÉS HOZZÁ NEM ÉRTÉSE MIATT AZ ADÓZÓKAT CSESZTESSÉK A BEVALLÁSI IDŐSZAK DÁTUMA MIATT...!
Jessy! Írd már be egyébként, hogy mit akarnak javíttatni és miért...., milyen paragrafus szerint... Én egyébként szívesen bevállaltam volna, hogy 08.01.01-től-06.30-ig megjelölve küldjem és a javítás ellen pedig kifogással éltem volna... de EVÁ-s vagyok, az ügyfelek nevében meg nem szórakozhatok, pedig már sokszor elterveztem, hogy valahol nyilvános fórumon meg kellene szellőztetni, hogy mit művel a HIVATAL, a KORMÁNY az adózókkal, ami egyáltalán nem segíti elő a gazdaság kifehéredését, vagy az adózási morál javulását.... már sokszor azt mondja az ember, hogy tényleg az a hülye, aki könyvel/könyveltet, adóbevállásokkal bíbelődik ... tényleg jobban járnak a teljesen feketézők..
TÖRVÉNYILEG ALKOTTÁK/ TERVEZTÉK MEG AZ ELVÁRT ÖSSZEGET.... Miért nincs törvény arra, hogy a bevallási határidő előtt 30 napon belül nem lehet a bevallási nyomtatványokon, a bevallás kitöltő programon változtatni, de végképp nem az adózó rovására!!?