Kedves Éva,
ez elég életszerűtlennek hangzik (persze lehet hogy így van). Osztalékot szerintem csak mérleg alapján tudok előírni aminek 01.05. a fordulónapja. Ha jól tudom, 90 vagy 150 napom van ezt elkészíteni. A megszűnés napján ráadásul voltak még kifizetetlen számlák (ezt semmi nem tiltja) ill. később érkeztek be későbbi kiállítású, de a megszűnés előtti időszakra vonatkozó számlák. A megszűnés előtt nem tudom megmondani pontosan mennyit vehet majd ki a tag ha lezárult a történet. Ráadásul voltak követelések is (APEH túlfizetés), amik még nem folytak be addig.
Nem várhattam meg amíg minden szépen kifut 0-ra, mert az ügyvédi törvény szerint ha egy ügyvéd alkalmazottként elhelyezkedik, azonnal felfüggesztik a tagságát így tag hiányában megszűnik az iroda is...
A tárgyi eszköz áfa-vonzatában egyetértek veled, csak azt sem tudom hogy mikor/hogyan kell bevallani (az ügyvédi iroda evá-s volt). Lehet hogy ez esetben eva-t kell fizetni?
Jó lenne valami törvényi hivatkozás ami ezt szabályozza.
Feldobtam a kérdést az Apeh-nak is, kíváncsian várom mit válaszolnak csak az eltart egy darabig.
Üdv.: Tamás